Η συνταγή της ημέρας: Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Θα την αγαπήσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Αυτές οι τραγανές φλογέρες είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στο καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Εάν μάλιστα τις συνοδεύσετε με ένα -ή πολλά- από τα ντιπ που σάς προτείνουμε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες και τη δημιουργικότητά σας.

Μερίδες:20 φλογέρες Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πρέπει να τα δοκιμάσετε: Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μπύρα! (Video)

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι, πιπέρι

Για τα ντιπ
½ κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 μικρό παντζάρι βρασμένο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Στην άκρη του κάθε κομμένου φύλλου βάζετε αρκετή γέμιση, γυρίζετε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγετε σαν φλογερίτσα, που ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουν όλες οι φλογέρες τις αλείφετε καλά με λάδι και τις ψήνετε στους 180οC μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά.

Δείτε ακόμη: Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! Η σπιτική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Ετοιμάζετε τα ντιπ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το χωρίζετε σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος το δουλεύετε στο μίξερ μαζί με το βρασμένο παντζάρι ψιλοκομμένο για να πάρετε ένα κόκκινο ντιπ. Το δεύτερο μέρος το ανακατεύετε με μία κουταλιά κουρκουμά μέχρι να πάρετε ένα κίτρινο ντιπ και στο τρίτο μέρος ανακατεύετε μέσα μία κουταλιά δυόσμο.

Σερβίρετε τα τρία ντιπ το ένα δίπλα στο άλλο παρέα με τις φλογερίτσες.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη Food styling Aντωνία Κάτη