Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα!

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα!
ΑΛΜΥΡΕΣ 22.06.2018 14:45

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Μία γευστική συνταγή με χοιρινό που ταιριάζει στο καθημερινό σας τραπέζι. Η ποικιλία χόρτων είναι αυτό που χαρίζει στο φαγητό ξεχωριστή γεύση.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σούσι με μπανάνα και πραλίνα σε 5 λεπτά!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:0'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Νίκη Μηταρέα
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχοί, πράσα, τσουκνίδες, μάραθο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνετε 3 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτε λίγο επιπλέον νερό.

Στο μεταξύ κόβετε όλα τα χορταρικά στη μέση και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη.

Δείτε ακόμη: Ένα καλοκαιρινό πιάτο: Μελιτζάνες στον φούρνο με γιαούρτι και τυριά!

Πέντε λεπτά πριν το τέλος σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Tips
Μπορείτε μία ημέρα πριν να μαρινάρετε το χοιρινό μέσα σε λευκό κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο και το βγάζετε 20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Share