Mια συνταγή με νησιώτικό αέρα! Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου- ντοματίνια και ελιές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Mια συνταγή με νησιώτικό αέρα! Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου- ντοματίνια και ελιές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Μία υπέροχη μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου που ετοιμάζεται στο πι και φι! Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο της, η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης στη σάλτσα.

Μερίδες:5 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κριθαράκι με λουκάνικα στο τηγάνι! Συνταγή να γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δημήτρης Σκαρμούτσος
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
300γρ. τόνο Αλοννήσου απλό ή καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
20 ντοματίνια κομμένα στα 4
10 ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
1 κουτ. σούπας κάππαρη ή καππαρόφυλλα

Διαδικασία
Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κουταλιού κυδώνι από την Ντίνα Νικολάου!

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή