Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό

Εύκολο και απολαυστικό...

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό

Τα καθημερινά ζυμαρικά μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους, όμως ο πιο νόστιμος είναι ο πιο απλός, με λίγα και φρέσκα υλικά. Θα το διαπιστώσετε σε αυτήν εδώ τη συνταγή…

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και κρατάτε 150ml από το νερό που έβρασαν. Διαβάστε παρακάτω...

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο πολύ λίγο για να μην καεί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα.

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: «Όρθια» σουβλάκια λαχανικών!

Προσθέτετε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το ξίδι. Ανακατεύοετε και αφήνετε τα ντοματίνια να καραμελώσουν για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσατε, κουνάτε το τηγάνι να αναμειχθούν τα υλικά και, αφού πάρουν μια γρήγορη βράση, τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι και λίγο επιπλέον βασιλικό αν θέλετε.

Δείτε ακόμη: Υγιεινή και γευστική πίτα με λαχανικά στον φούρνο!

Tips
Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με λεπτές φλοίδες γραβιέρας.

Πηγή: olivemagazine.gr