Η συνταγή που αγαπήσαμε! Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή που αγαπήσαμε! Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Θαλασσινά σουβλάκια με γαρίδες, για όσους αναζητούν ένα εναλλακτικό μεζέ για τη μπίρα τους. Γαρνίρετε με ψημένες φέτες λάιμ.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Νίκη Μηταρέα
όλες οι συνταγές του chef »


Υλικά
20 γαρίδες μεγάλες
2 λάιμ κομμένα στα τέσσερα
Για τη μαρινάδα
1 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.

Δείτε ακόμη: Κορμός παγωτού με maltesers!

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey