Φτιάξε το πιο νόστιμο κλασικό γιουβέτσι και «τρέλανε» τους καλεσμένους σου!

Μικρούς και μεγάλους!

Φτιάξε το πιο νόστιμο κλασικό γιουβέτσι και «τρέλανε» τους καλεσμένους σου!

Ξετρέλανε όλους τους καλεσμένους σου στο Κυριακάτικο τραπέζι με το πιο κλασικό φαγητό.

Φτιάξε το πιο νόστιμο γιουβέτσι και κάνε μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλα τους. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική λεμονάδα!

Διαδικασία
Σοτάρετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράτε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρείτε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζετε το κριθαράκι σε ταψί (προτιμότερο σε πήλινο ταβά).

Τοποθετείτε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσετε και ψήνετε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλετε από το φούρνο και σερβίρετε.