Νόστιμο χοιρινό με πατάτες στο φούρνο! Η αγαπημένη συνταγή όλης της οικογένειας!

Αυτή την συνταγή θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Νόστιμο χοιρινό με πατάτες στο φούρνο! Η αγαπημένη συνταγή όλης της οικογένειας!

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και ήρθε η ώρα για λίγες οικογενειακές στιγμές! Είναι οι ημέρες που μαζεύεστε όλοι στο σπίτι και περνάτε όμορφο ποιοτικό χρόνο.

Εμείς σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα μπισκότα nutella με 3 υλικά!

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι
3 σκελίδες σκόρδο, σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα 2 λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκάλι
50γρ. βούτυρο
5 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κιλά πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη, θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Ακολούθησε την συνταγή της Δέσποινας Βανδή! Φτιάξε το πιο νόστιμο vegan τυρί!

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολάκι βάζετε μπόλικο αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι. Ανακατεύετε μέσα τα μπαστουνάκια του σκόρδου και ύστερα παίρνετε ;ένα μυτερό μαχαιράκι, ανοίγετε εδώ κι εκεί τρύπες στο κρέας και μπήγετε μέσα τους τα μπαστουνάκια του σκόρδου.

Ανακατεύετε το βούτυρο με τρεις κουταλιές μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα του ενός λεμονιού, το υπόλοιπο αλατοπίπερο από το μπολ με το σκόρδο και τη μαρμελάδα. Με ένα πινελάκι αλείφετε με αυτό το μίγμα παντού το κρέας. Το βάζετε σε ταψί, ρίχνετε το μισό κρασί, λίγο από το ελαιόλαδο και το χυμό του πορτοκαλιού, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το βάζετε να ψήνεται στον φούρνο.

Δείτε ακόμη: Γεμιστή βασιλόπιτα με σοκολάτα, φιστίκια και cranberries!

Στο μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια ή κυδωνάτες. Τις αλατοπιπερώνετε, τις ανακατεύετε με δύο κουταλιές μουστάρδα, το ξύσμα του δεύτερου λεμονιού, ρίγανη και θυμάρι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και το ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε.

Αφού ψηθεί το κρέας για 1 ώρα τουλάχιστον, μοιράζετε τις πατάτες γύρω από το κρέας, σκεπάζετε ξανά το φαγητό με λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά ακόμα. Ενδιάμεσα ελέγχετε τα υγρά του ταψιού και προσθέτετε λίγο νερό αν το θεωρείτε απαραίτητο. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και ψήνετε για λίγο ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν το κρέας και οι πατάτες.