To Burger των χορτοφάγων! Η συνταγή που θα ξετρελάνει Vegan και μη...

Δοκίμασέ το!

To Burger των χορτοφάγων! Η συνταγή που θα ξετρελάνει Vegan και μη...

Το Youweekly.gr σου βρήκε την τέλεια συνταγή για burger είτε είσαι vegan είτε όχι!

Δες τι πρέπει να κάνεις παρακάτω:

Υλικά

Για το μανούρι
4 φέτες μανούρι, πάχους 1,5εκ. περίπου
5 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
150γρ. φύλλο κρούστας ή κανταΐφι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σο-κόλαση: Νηστίσιμο υγρό κέικ!

Για το burger
4 ψωμάκια για burger
4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
4 φέτες μελιτζάνα πάχους 1,5εκ. περίπου
4 φέτες ντομάτας
4 φύλλα πράσινης σαλάτας
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Διαδικασία
Για το μανούρι: Ανακατεύετε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη. Πανάρετε τις φέτες από μανούρι περνώντας τις πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τα τρίμματα κρούστας και τις κρατάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το μανούρι για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τις φέτες τυριού να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Για το burger: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, το αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε τις μελιτζάνες πασπαλισμένες με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα μανιτάρια και στο τέλος ψήνετε τα ψωμάκια για 1 λεπτό. Βάζετε στο κάτω μέρος από τα ψωμάκια μισή κουταλιά μαγιονέζα, από πάνω ένα φύλλο σαλάτας, μια φέτα ντομάτας, μια φέτα μελιτζάνα, ένα μανιτάρι, μια φέτα παναρισμένο μανούρι και κλείνετε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι αλειμμένο με την υπόλοιπη μισή κουταλιά μαγιονέζα.

Tips
Αντί για μανούρι μπορείτε να βάλετε φέτα ή καλαθάκι Λήμνου, και, για τους μη vegan, να προσθέσετε λίγο μπέικον.

Νηστίσιμο Παστίτσιο: Η συνταγή για το αγαπημένο σας φαγητό που θα λατρέψετε

Υλικά

Για 2-4 άτομα


2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3

Για την μπεσαμελ

1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι

Για την σάλτσα

1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ

Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr