Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Είναι απίθανες!

Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!
ΑΛΜΥΡΕΣ 19.04.2019 12:12

Θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτές τις 3 συνταγές με αυγά, οι οποίες είναι απίστευτες!

Αν μια μέρα δεν έχετε μαγειρέψει τίποτα, η λύση είναι μία: να μαζέψετε όσα αυγά έχετε στο ψυγείο και να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο, για όλη την οικογένεια. Διαβάστε παρακάτω...

Το μενού έχει λίγο απ’ όλα: από τα «ψαγμένα» μάφιν με αυγό μέχρι την παραδοσιακή στραπατσάδα για μεγάλες… βούτες!

Αυγά σε πιπεριά

 Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Τι θα χρειαστείτε

3 πιπεριές «καμπάνες»

3 αυγά

Τι πρέπει να κάνετε

Κόψτε τις πιπεριές οριζόντια έτσι ώστε να σχηματίσετε «δαχτυλίδια». Τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχετε προσθέσει ελάχιστο λάδι. Έπειτα, σπάστε ένα αυγό στη μέση κάθε δαχτυλιδιού, καλύψτε το σκεύος και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

Αν προτιμάτε τον κρόκο πιο μελάτο, αφήστε το αυγό να ψηθεί μέχρι το ασπράδι να γίνει πιο σκληρό. Αντίθετα, αν τον θέλετε πιο σφιχτό, βγάλτε το αυγό απ’ το τηγάνι όταν κρόκος και ασπράδι έχουν «σφίξει» το ίδιο.

Στραπατσάδα η ελληνική!

 Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά μέτριου μεγέθους, χτυπημένα

1 κιλό τομάτες, που θα έχετε περάσει στον τρίφτη

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία πρέζα ζάχαρη

100-150 γραμμάρια φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε την ένταση του ματιού σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι «κάψει», προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Φροντίστε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή. Μόλις οι ντομάτες αρχίζουν να βράζουν, μειώστε την ένταση της φωτιάς και ανακατέψτε για 10- 15 λεπτά, μέχρι ο χυμός τους να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήστε το μίγμα εωσότου δείτε ότι τα αυγά είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά -η ρίγανη, ο βασιλικός, ο άνηθος ακόμα και η μέντα, «δένουν» εξαιρετικά με αυτές τις γεύσεις.

Στο τέλος, πασπαλίστε από πάνω τη φέτα και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμί.

Φριτάτα με αυγά (υλικά για 12 «κομμάτια»)

 Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!


Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά

Μισό φλιτζάνι γάλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ελάχιστο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρό (γκούντα ή τσένταρ)

¾ φλιτζανιού τριμμένο κολοκύθι

¼ φλιτζανιού τριμμένη πιπεριά (σε ό,τι χρώμα θέλετε)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Φόρμα για μάφιν

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ανακατευθούν καλά. Έπειτα, προσθέστε το τυρί, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Στην κάθε φόρμα του μάφιν, ρίξτε μια μικρή ποσότητα απ’ το μίγμα (περίπου το ¼ του φλιτζανιού). Αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο για 20-22 λεπτά και, αφού ετοιμαστούν, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.

Ομελέτα φούρνου! Η αγαπημένη συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή!

Η καλύτερη συνταγή με αυγά είναι αυτή

Συστατικά

3 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
4 αυγά
ελαιόλαδο
600 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
100 γρ. φέτα τριμμένη ή 140 γρ. τσένταρ τριμμένο
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό, φέρνουμε σε βρασμό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ένα ένα τα υλικά μας. Πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Μετά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν (5-8 λεπτά) και ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.

Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και με το υπόλοιπο θυμάρι. Κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα μας στις οποίες σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά.

Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πασχαλινό γλυκό με τσουρέκι από την Σταματίνα Τσιμτσιλή!

Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα! Η πιο αέρινη και γευστική εκδοχή του μπακλαβά!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share