Χανιώτικα καλιτσούνια: Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης!

Φτιάξτε τα κι εσείς εύκολα και γρήγορα!

Χανιώτικα καλιτσούνια: Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης!

Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης: Χανιώτικα καλιτσούνια!

Αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε στο Youweekly.gr:

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 κιλά αλεύρι
2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 φλιτζάνι τσικουδιά
3 ποτήρια νερό
Για τη γέμιση
1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό τυρομάλαμα (Μαλάκα)
3 αυγά

EΚΤΕΛΕΣΗ
(40 μερίδες)

Φτιάξτε τη ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Προσθέστε το ανθότυρο, τη μυζήθρα, το τυρομάλαμα και τα αυγά. Ανοίξτε ένα φύλλο και κόψτε το σε κύκλους, σε μέγεθος πιάτου του καφέ. Με ένα κουτάλι, βάλτε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι, τυλίξτε και κλείστε τις άκρες, πιέζοντας πολύ καλά και τηγανίστε σε άφθονο λάδι.

Ψωμί γεμιστό με μοτσαρέλα και ζαμπόν! Συνταγή - κόλαση!

Χανιώτικα καλιτσούνια: Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης!

ο σημερινό πιάτο είναι τραγανό με μια πεντανόστιμη γέμιση, ιδανικό για να το σερβίρετε σαν ορεκτικό στο μεσημεριανό σας ή στο βραδινό σας γεύμα.

1 καρβέλι ψωμί μεγάλο

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια μοτσαρέλα

4 ντομάτες

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε οριζόντιες φέτες χωρίς να βάζουμε το μαχαίρι μέχρι το τέλος. Οι φέτες πρέπει να παραμείνουν ενωμένες. Ψιλοκόβουε τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν σε φέτες και τα βάζουμε ανάμεσα στις φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τι βάζουμε και αυτές ανάμεσα στο ψωμί, προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το ψωμί θα είναι έτοιμο όταν το τυρί έχει λιώσει και η φλούδα έχει γίνει τραγανή.