Το πιο ζουμερό χοιρινό με μπύρα στην πιο εύκολη συνταγή ever!

Πιάσε τη μπύρα και πάμε κουζίνα!

Το πιο ζουμερό χοιρινό με μπύρα στην πιο εύκολη συνταγή ever!

Ποιος σου είπε οτι η μπύρα είναι μόνο για παραλία και αραλίκι; Η καλύτερη συντάγη για ζουμερό χοιρινό μπύρα είναι έδω, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις!

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
  • • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • • ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • • 1 κουτάκι μπύρα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • • Ξύσμα και χυμό από 1½ πορτοκάλι
  • • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε κύβους και σοτάρετέ το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήστε με τον χυμό πορτοκαλιού και την μπύρα και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να σκεπάσει τα υλικά και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα & 15΄. Στο μέσο του βρασμού ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες και ολοκληρώστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε σε πιάτα και σερβίρετε.

Πηγή: ΤV24

Δροσερή πατατοσαλάτα με κοτόπουλο! Η απόλυτη συνταγή για τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Δροσερή πατατοσαλάτα με κοτόπουλο που θα σας τρελάνει! Βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Μια και μόνο μπουκιά από τη σημερινή συνταγή θα σας γεμίσει υπέροχες γεύσεις που δεν θα θέλετε να τελειώσει!

Υλικά
350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
3 πατάτες
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι, 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστείτε για 5 λεπτά.Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και απολαμβάνουμε.

Συνταγή για light μουσακά: Με αυτή την αλλαγή στη μπεσαμέλ οι θερμίδες εξαφανίζονται!

Θέλετε να φτιάξετε light μουσακά; Υπάρχει μία τρομερή συνταγή και το κόλπο βρίσκεται στη μπεσαμέλ, η οποία θα έχει μηδενικές θερμίδες!

Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτή την κλασική συνταγή, που δεν θα αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του μουσακά, παρά μόνο από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά

Υλικά
650γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό μελιτζάνες, σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες
λίγο λάδι για το άλειμμα της μελιτζάνας
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη, για το πασπάλισμα

Για την «μπεσαμέλ» γιαουρτιού
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
3 ασπράδια αβγών
1 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι λευκό
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, χωρίς όμως να σβολιάσει ο κιμάς.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελάχιστα. Σβήνετε τον κιμά με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τον κιμά για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα του. Τότε προσθέτετε και το μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ αλείφετε τις λωρίδες μελιτζάνας και τις τοποθετείτε λίγες λίγες σε ένα ταψί. Τις ψήνετε τμηματικά στο γκριλ της κουζίνας, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα αλλά χωρίς να καούν. Όταν ψηθούν όλες οι μελιτζάνες, τις βάζετε σε μια πιατέλα τη μία πάνω στην άλλη.

Αλείφετε ελαφρά με λάδι ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε μέσα τις μισές μελιτζάνες δίπλα δίπλα στο ταψί και τις πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα τον κιμά και τον σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Πασπαλίζετε πάλι με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε την «μπεσαμέλ»: χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν -χωρίς όμως να γίνουν μαρέγκα- και τα αναμιγνύετε με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια πηχτή «μπεσαμέλ». Τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη φρυγανιά και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ψήνετε το μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-45 λεπτά περίπου, μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσόξανθη κρούστα. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνταγή για ένα «λουκούμι» αρνίσιο μπούτι στον φούρνο!

Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Διαβάστε περισσότερα θέματα συνταγών στο Youwekly.gr!