Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα κιμαδόπιτα με πράσο!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

κιμαδόπιτα
ΑΛΜΥΡΕΣ 19.06.2019 11:54

Σας δίνουμε μια «χρυσή» συνταγή για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα κιμαδόπιτα με πράσο!

Μια παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση
500γρ. κιμά χοιρινό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
5 πράσα, σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί λευκό
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3-4 κουτ. σούπας τραχανά γλυκό
1 ντομάτα τριμμένη
2 αβγά
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
μίγμα από ελαιόλαδο και βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα πράσα, αλατίζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα μπαχαρικά μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει.

Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Βάζετε τον πελτέ και την ντομάτα και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τότε τα πράσα και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, τα αβγά, τον τραχανά και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας γενναιόδωρα το καθένα χωριστά. Απλώνετε πάνω τους ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα.

Τυλίγετε σε κόθρο τα φύλλα που περισσεύουν στις γωνίες. Αλείφετε με το μίγμα βούτυρου-ελαιολάδου και την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζετε σε κομμάτια, τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Tips
Αν κάνετε δικό σας φύλλο θα χρειαστείτε: 700γρ. αλεύρι, ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας αλάτι και περίπου 1+1/3 ποτήρι νερό χλιαρό. Θα υπολογίσετε 2 πατσαβουριαστά φύλλα κάτω και 2 πάνω.

Η πιο γρήγορη συνταγή πίτας! Σφολιάτα με μπέικον και τριμμένα τυριά!

Όλες αγαπάμε τις πίτες αλλά ποια κάθεται να τις φτιάξει; Με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή σίγουρα θα μπούμε στην διαδικασία να την φτιάξουμε όλες! Μια σφολιάτα με μπέικον και τριμμένα τυριά.

Τρέχουν τα σάλια σας; Κι εμάς...

Ας ξεκινήσουμε με καθαρό πάγκο κουζίνας και πάμε...

Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
8 φέτες μπέικον
2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
4 κ.σ. κέτσαπ
λίγο γάλα για άλειμμα

Διαδικασία συνταγής
1.Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 κομμάτια. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με κέτσαπ.
2.Μοιράζουμε στο μισό μέρος κάθε κομματιού από 2 φέτες μπέικον, τριμμένο τυρί, πιπεριά και ντοματίνια.
3.Κλείνουμε κάθε κομμάτι σφολιάτας με το μισό του, που έχουμε αφήσει χωρίς γέμιση.
4.Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι 5.να ροδίσουν.
6.Ψήνουμε στον αέρα ή στον αέρα και κάτω.

Την βγάζετε και είναι έτοιμη να φαγωθεί.

Τόσο εύκολα και γρήγορα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χανιώτικα καλιτσούνια: Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης!

To Burger των χορτοφάγων! Η συνταγή που θα ξετρελάνει Vegan και μη...

Διαβάστε περισσότερα θέματα συνταγών στο Youwekly.gr!

Share