Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Δεν έχετε φάει καλύτερο!

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!
ΑΛΜΥΡΕΣ 26.07.2019 09:46

Η συνταγή της ημέρας σήμερα έχει σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Αναζητώντας νόστιμες συνταγές, σκοντάψαμε πάνω στο παρακάτω βίντεο για νόστιμο σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο.

Μας εντυπωσίασε η σκορδάτη μαγιονέζα, αλλά και τα υλικά με τα οποία πανάρεται το κοτόπουλο. Αυτό το μπέργκερ πρέπει να το δοκιμάσετε. Φτιάξε μόνη σου το πιο ζουμερό και ελαφρύ σουβλάκι κοτόπουλο!

Υλικά
Για το πανάρισμα: 80 γρ. αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
2 πρέζες πάπρικα
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Για το ψήσιμο: 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
2 φιλέτα κοτόπουλο (περίπου 400γρ και τα δύο) κομμένα οριζόντια στη μέση

Για το στήσιμο του μπέργκερ: 4 ψωμάκια
4 φέτες έμενταλ
1 ώριμο αβοκάντο
4 φύλλα μαρούλι
2 μεγάλες τομάτες
1/2 φλιτζανι μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιονέζα με σκόρδο ψιλοκομμένο σε μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα ρηχό πιάτο προσθέτουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5’ λεπτά να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
Πανάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο μείγμα και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Γυρίζουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές και πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε το τυρί για να λιώσει πάνω στο κοτόπουλο
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τις τομάτες σε ροδέλες και ετοιμάζουμε τα μαρούλια. Βάζουμε μια ποσότητα αβοκάντο στο κάτω ψωμάκι και από πάνω προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλου. Συμπληρώνουμε με τα κρεμμύδια, τομάτες και μαρούλι.
Αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με τη μαγιονέζα και σκεπάζουμε

Πηγή: iefimerida.gr

Φτιάξτε σπιτικό γύρο κοτόπουλο σε 20 λεπτά!

Συστατικά
1 κ.σ. κόκκους κόλιανδρου
1 σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 πρέζες μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
αλάτι
πιπερι
60 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό από λεμόνι
3 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι (600 γρ. συνολικά)

Για το σερβίρισμα

τζατζίκι
σπιτικές πίτες
τηγανητές πατάτες
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
ρίγανη
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα γουδί ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και το θυμάρι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετομάζουμε το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει η μαρινάδα παντού.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τη δεύτερη δόση.
Σοτάρουμε κι όταν πάρει ωραίο χρώμα κι έχει ψηθεί από μέσα, σβήνουμε ξανά 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Βάζουμε την δεύτερη δόση στο σκεύος και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες! Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δροσερή πατατοσαλάτα με κοτόπουλο! Η απόλυτη συνταγή για τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Χανιώτικα καλιτσούνια: Αυτή είναι η πιο πολυσυζητημένη συνταγή της Κρήτης!

Διαβάστε περισσότερες αλμυρές συνταγές στο Youweekly.gr

Share