Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό πιάτο για το καλοκαιρινό σας τραπέζι! Καγιανάς με σύγκλινο και τυρί σφέλα!

Από τα πιο αγαπητά φαγητά!

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό πιάτο για το καλοκαιρινό σας τραπέζι! Καγιανάς με σύγκλινο και τυρί σφέλα!
ΑΛΜΥΡΕΣ 31.07.2019 10:12

Φτιάξτε ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο για το καλοκαιρινό σας τραπέζι με αυτήν την συνταγή! Αυτό είναι το καγιανάς με σύγκλινο και τυρί σφέλα!

Ο καγιανάς της Πελοποννήσου είναι απλός, όμως το παστό-σύγκλινο που προσθέτουν το κάνει ακαταμάχητο και αν θες να φας ολοκληρωμένη την εκδοχή του πιάτου, το τυρί σφέλα είναι απαραίτητο!

Οι ντομάτες στο εξής είναι όνειρο και στην εποχή τους, άστες να «λιαστούν» για λίγες ώρες και δώσε γεύση φουλ Καλαμάτα με σύγκλινο, σφέλα και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η πλούσια, φρουτώδης γεύση του θα αναδείξει μοναδικά τον καγιανά! Φτιάξτε το πιο νόστιμο και εύκολο ριζότο με γαρίδες που έχετε φάει ποτέ!

Υλικά
– 1000 γρ. ώριμες ντομάτες
– 6 μεγάλα αυγά
– 200 γρ. σύγκλινινο
– 50 ml εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
– 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
– 100 γρ. σφέλα ή φέτα
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα 1: Αφήνουμε τις ντομάτες και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2: Τρίβουμε τις ντομάτες στο ρεντέ και τις βάζουμε σε ευρύχωρο τηγάνι να σιγοβράσουν μέχρι να «στέγνωσουν» και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3: Σιγομαγειρεύουμε τον καγιανά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει φροντίζοντας να παραμείνει ζουμερός. Τέλος σωτάρουμε το σύγκλινο σε λίγο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στον καγιανά.

Βήμα 4: Ο καλαματιανός καγιανάς σερβίρεται με σφέλα ή φέτα, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυσικά με προζυμένιο ψωμί!

Πηγή: funkycook.gr

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες! Η παραδοσιακή συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Η παραδοσιακή συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες!

Ένα πιάτο που βρίσκει πάντα γενική αποδοχή όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου στο τραπέζι. Εμείς προτείνουμε να το φτιάξετε με πέννες αντί για το χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται παραδοσιακά η παστιτσάδα και να τη σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά

1 κόκορα αλανιάρη (1½ κιλό περίπου), κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
½ κιλό χυμό ντομάτας φρέσκο
3 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κιλό πέννες
λίγο αλάτι

Διαδικασία
Παίρνετε τις μερίδες του κόκορα και τις σοτάρετε μέσα στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου και φέρνετε τα υλικά δυο-τρεις βόλτες. Ξαναβάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, δηλαδή την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό.

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει και ο κόκορας να γίνει τρυφερός.

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.

Βγάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα από τη μεγάλη κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε και ρίχνετε τις πένες στη σάλτσα του. Τις ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε ξανά από πάνω τις μερίδες του κόκορα. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας στο κέντρο τις πένες με τη σάλτσα και περιμετρικά τις μερίδες του κόκορα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συνταγή για καλοφαγάδες: Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες!

Φτιάξε εύκολα πιτάκια με γαρίδα, πράσο και κιτρινόριζα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share