Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα! Η συνταγή της «τεμπέλας» που θα σε σώσει!

Θα σου «λύσει» τα χέρια!

Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα! Η συνταγή της «τεμπέλας» που θα σε σώσει!

Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα! Η συνταγή της «τεμπέλας» που θα σε σώσει!

Είναι το απόλυτο φαγητό για την οικογένεια και γίνεται στο άψε σβήσε!

Υλικά
300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
300γρ. χοιρινό κιμά
3 – 4 φέτες ψωμί (τη ψίχα)
γάλα (για το μούλιασμα του ψωμιού)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 4 κουτ. σούπας
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) + λίγο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
1 αβγό
1 κουτ, γλυκού ούζο + 2 κουτ. σούπας
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
1½ κούπα γραβιέρα, σε μικρά κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
1 + 1/3 κούπας φέτα
1 + 2/3 κούπας φρέσκο γάλα
2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

Σμυρνέικη συνταγή: Κεφτεδάκια με κύμινο...!

Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, την 1 κουτ. γλυκού ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή με μία ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ούζο, την ντομάτα και την κρέμα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά .

10 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνετε τη γραβιέρα ομοιόμοφρα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης! Η πιο απολαυστική γεύση του καλοκαιριού!

Η πιο απολαυστική γεύση του καλοκαιριού κρύβεται στους ντομακεφτέδες της Σαντορίνης!

Το μυστικό συστατικό στη συνταγή που τους απογειώνει!

ΥΛΙΚΑ:

Μισό κιλό ντοματάκια σαντορίνης
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό

Μισό φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
Μισό φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά, ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια Σαντορίνης. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Προσοχή στο αλεύρι, προσθέτουμε τόσο ώστε το μείγμα να γινει ένας αραιός χυλός. Δεν θέλουμε να είναι σφιχτός.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Αφού ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε.

Πηγή: Bovary.gr