Της παρέας: Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο!

Πεντανόστιμο και με άρωμα μαμάς!

Της παρέας: Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο!

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο! Μια συνταγή καθαρά της παρέας...

Η συνταγή με άρωμα μαμάς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Εύκολη, ιδιαίτερη και με μια παραλλαγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά!

Υλικά συνταγής

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

κιμάς: 1 κιλό, μοσχαρίσιος
κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα
αυγά: 2
ψωμί: 4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
φέτα: 200 γρ.
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβετε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)

Μπιφτέκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα! "Λιώνουν" στο στόμα...

Λιώνουν" στο στόμα αυτά τα μπιφτέκια που είναι βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα!

Το Youweekly.gr βρήκε κορυφαία συνταγή για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου...

Τι χρειαζόμαστε:

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

500 gr κιμά (μισό μισό χοιρινό ανάμικτο με μοσχαρίσιο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 gr ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
120 ml γάλα (ένα φλυτζάνι περίπου)
200 gr κεφαλογραβιέρα ή ότι άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια (εγώ προσωπικά χρησιμοποίηση gouda γιατί λιώνει καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
λίγο γλυκιά πάπρικα
χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
μαργαρίνη

Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και βάλτε τα σ΄ένα τηγάνι με μια κουταλιά μαργαρίνη να ροδίσουν. Προσθέστε και το ζαμπόν. Σ ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν.

Σ΄ένα βαθύ πιάτο ρίξτε το γάλα και βουτήξτε μέσα το ψωμί. Αφήστε το μέχρι να πιεί όλο το γάλα και μετά τρίψτε το με τα χέρια σας και προσθέστε το κι αυτό στον κιμά. Προσθέστε και το ψιλοκομμένο τυρί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αυγό και την πάπρικα.

Ζυμώστε καλά το μίγμα. Καλά θα ήταν να το αφήνατε καμιά ώρα να καθήσει στο ψυγείο.Προσέξτε όμως, ο φρεσκοκομμένος κιμάς καλό είναι να μην μένει στο ψυγείο περισσότερο από λίγες ώρες πριν χρησιμοποιηθεί.
Μόλις τον βγάλετε από το ψυγείο πλάστε μικρά μπιφτέκια. Γίνονται γύρω στα 7-8 μπιφτέκια.

Ζεστάνετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι και ροδίστε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές.

Βάλτε τα κατόπιν σ΄ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Τοποθετήστε πάνω από κάθε ένα μια φέτα ντομάτα. Στο τηγάνι που ροδίσατε τα μπιφτέκια ρίξτε λίγο ντοματοχυμό, ένα φλυτζάνι νερό, το χυμό από τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσατε κονσέρβα) και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση. Περιχύστε μ΄αυτό τα μπιφτέκια. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 45΄. Λίγο πριν τα βγάλετε πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί ή σκεπάστε τα με μια μικρή φέτα κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση κάποιο μαλακό που να λιώνει.