Ώρα για... brunch: Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό!

Η συνταγή που θα σας "κολάσει" πρωινιάτικα!

Ώρα για... brunch: Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό!

Ώρα για... brunch: Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό!

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα λαχταριστό σάντουιτς όταν η ώρα του κυρίως γεύματος αργεί; Ιδού λοιπόν μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να διαμορφώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Μερίδες:4

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά
4 ψωμάκια στρογγυλά ανοιγμένα στη μέση
4 φέτες τυρί ένταμ ή κασέρι
8 φέτες μπέικον
1-2 ντομάτες σε φέτες
4 αβγά
μερικά φύλλα μαρουλιού
μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.

Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.

Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

Time for brunch! Αβγά benedict με σπανάκι πάνω σε ψητό ψωμί και ζαμπόν από την Ελένη Ψυχούλη!

Η συνήθεια του κυριακάτικου brunch έχει πλέον προσαρμοστεί και στην ελληνική κουλτούρα. Το μυστικό του απολαυστικού αποτελέσματος στην κλασική αυτή επιλογή είναι η επιτυχία της ολαντέζ.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές του chef »



Υλικά
2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
100γρ. βούτυρο
100γρ. σπανάκι φρέσκο
4 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη ή μπούτι
4 αβγά
3 κουτ .σούπας ξίδι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ολαντέζ
1 κουτ. σούπας ξίδι
250γρ. βούτυρο
4 κρόκους αβγών
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ολαντέζ ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε το ξίδι με 4 κουτ. σούπας νερό. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να ελαττωθεί στο μισό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε με σύρμα καλά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα για 8 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι με το βούτυρο και λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.

Για τα αβγά: Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση μαζί με το ξίδι. Μόλις κοχλάσει το νερό, σπάτε προσεχτικά ένα ένα τα αβγά σε μπολάκι και τα ρίχνετε καθένα ξεχωριστά στο νερό. Τα βράζετε για 1,5 λεπτό και τα βγάζετε προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο.

Ψήνετε τα ψωμάκια ελαφρά στο γκριλ ή την τοστιέρα. Βάζετε πάνω στο καθένα μια φέτα ζαμπόν, λίγο σπανάκι, το αβγό και περιχύνετε με σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα σερβίρετε ζεστά.