Διαιτητικές κοτομπουκιές: Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις!

Για σένα που κάνεις δίαιτα!

Διαιτητικές κοτομπουκιές: Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις!

Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις! Συνταγή για διαιτητικές κοτομπουκιές για σένα που... προσέχεις!

Θέλετε να φτιάξετε ένα υγιεινό και τραγανό γεύμα χωρίς να χρειάζεται τηγάνισμα; Οι κοτομπουκιές αυτές είναι πανέ , είναι τραγανές και δεν θέλουν τηγάνισμα! Θα ξετρελαθούν όλοι!

Για τις κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο θα χρειαστείτε:

Οι Βέλγοι ξέρουν! Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες!

2 ‏φιλέτα στήθος κοτόπουλο
140 γρ. ‏κορν φλέικς
1/2 κ.γ. ‏σκόρδο
1/4 κ.γ. ‏πάπρικα
1 κ.γ. ‏αλάτι
1/2 κ.γ. ‏πιπέρι
100 γρ. ‏αλεύρι
1 ‏κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.

Θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια στο μπλέντερ τα κορν φλέικς, το σκόρδο , τα δημητριακά, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τα αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μέγεθος κοτομπουκιάς και τα περνάτε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος από τα δημητριακά.

Τοποθετείστε σ’ένα ταψί λαδόκολλα και στη συνέχεια ακουμπήστε εκεί τις κοτοπουκιές και ψήστε τις για 18 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν από μέσα.

Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σος!

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί! Γι'αυτούς που ξέρουν να τρώνε!

Γι'αυτούς που ξέρουν να τρώνε: Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε.

Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη πατάτας:
500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)

Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.

Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει!