5+5 μυστικά για την τέλεια μπριζόλα! Πώς να μην σου «στεγνώσει»;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

5+5 μυστικά για την τέλεια μπριζόλα! Πώς να μην σου «στεγνώσει»;

Αυτά είναι τα 5+5 απλά μυστικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε νοικοκυρά για την τέλεια και την πιο ζουμερή μπριζόλα! Ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα της συνταγής και θα τους κάνετε όλους να... γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους, αφού δεν πρόκειται να στεγνώσει!

5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε το κρέας:

1.Όταν επιλέγετε κρέας για μπριζόλα, η καλύτερη επιλογή είναι το κόντρα φιλέτο, λόγω της γεύσης και της ζουμερής του φύσης. Το καλό κόντρα φιλέτο έχει τη σωστή ποσότητα λίπους και στην επιφάνειά του πρέπει να ξεχωρίζουν οι ραβδώσεις. Το κιλότο, είναι πιο φθηνή λύση από το κόντρα φιλέτο, αλλά είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για ψήσιμο ή τηγάνισμα και με πιο γεμάτη γεύση από το κόντρα φιλέτο. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να είναι αρκετά σκληρό, αν δεν έχει ωριμάσει αρκετά.

Ρολό κοτόπουλο με φέτα και ψητές πιπεριές! Το μυστικό για να μην σου «στεγνώσει»!

2. Ο χρόνος που τα κρέατα περνάνε κρεμασμένα στα ψυγεία έχει σημασία στην τελική γεύση και στην τρυφερότητα της μπριζόλας. Δεν είναι κακό να ρωτήσετε τον χασάπη σας, πόσο καιρό έχει το κρέας του κρεμασμένο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως το λιγότερο επιθυμητό διάστημα είναι οι 21 μέρες και το περισσότερο οι 35 προκειμένου να έχει σιτέψει αλλά όχι να μπαγιατέψει.

3. Το καλό βοδινό κρέας, πρέπει να έχει ένα βαθύ κόκκινο κρέας.

4. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ραβδώσεις, στο φιλέτο της μπριζόλας. Οι λεπτές γραμμές λίπους, «ενυδατώνουν» το κρέας όταν θερμαίνεται από το μαγείρεμα και προσθέτουν σε γεύση.

5. Τέλος, μην υποτιμάτε τη σημασία ενός καλού στρώματος από λίπος, στην επιφάνεια του φιλέτου και μη βιάζεστε να το αφαιρέσετε πριν το ψήσετε…

9+1 μυστικά για την πιο ζουμερή και απολαυστική μπριζόλα!

5 βήματα για μια καλοψημένη μπριζόλα

1. Προθερμάνετε το τηγάνι ή την πλάκα ψησίματος ή τα κάρβουνα στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία.

2. Αλείψτε ελαφρώς τη μπριζόλα σας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε καλά χωρίς να φοβηθείτε την ποσότητα του αλατιού που πρέπει να βάλετε.

3. Μη στριμώχνετε τις μπριζόλες στην επιφάνεια ψησίματος. Δώστε σε καθεμία το χώρο της. Αν για παράδειγμα, επιχειρήσετε να ψήσετε πάνω από δυο μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι, η συνολική θερμότητα θα πέσει και οι μπριζόλες μάλλον θα σιγοβράσουν, παρά θα ψηθούν και το αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο έως άνοστο.

4. Μη γυρίζετε τις μπριζόλες συνέχεια, παρά μόνο αφού έχουν σχηματίσει ένα ξηρό στρώμα στη μια πλευρά. Τότε μόνο είναι έτοιμες να τις γυρίσετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

5. Καλά θα κάνετε να αφήσετε την μπριζόλα να «ηρεμήσει» 3-4 λεπτά, προτού τη σερβίρετε, ώστε οι χυμοί που έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια του φιλέτου να «κάτσουν» στο εσωτερικό της μπριζόλας, εκμεταλλευόμενοι έτσι όλους τους χυμούς του κρέατος.

Χρόνος ψησίματος

Για ένα κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο πάχους 2 εκ. (αν και οι χρόνοι ποικίλουν ανάλογα με την ένταση της φωτιάς), ψήστε από 1 λεπτό την κάθε πλευρά αν το θέλετε rare, 1,5 λεπτό την κάθε πλευρά για ένα medium steak και το πολύ 3 λεπτά την κάθε πλευρά για μια καλοψημένη μπριζόλα.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών να ρέει! Τα μυστικά της γιαγιάς για να τις πετύχεις 100%!

Τα μυστικά της γιαγιάς για να πετύχεις 100% τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών να ρέει!

Μια συνταγή κόλαση στο Youweekly.gr...

Υλικά συνταγής

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια μικρά ή ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
150 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και χοντροκομμένο πιπέρι (προαιρετικά κόκκινο ή πράσινο για το χρώμα)

Διαιτητικές κοτομπουκιές: Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις!

Εκτέλεση συνταγής

1. Ρίχνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά λάδι και ψήνετε τις μπριζόλες 6'-7' από κάθε πλευρά στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Βγάζετε τις μπριζόλες και τις φυλάτε στην άκρη.
2. Προσθέτετε στο τηγάνι την 3η κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε 1'-2' και αποσύρετε απ' τη φωτιά.

3. Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο πιπέρι -αν θέλετε χρωματιστό.