Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

3+1 μυστικά για παραδοσιακές ταχινόπιτες! Θα τις κάνετε κάθε Κυριακή!

Το πιάτο για να τους ξετρελάνεις όλους!

3+1 μυστικά για παραδοσιακές ταχινόπιτες! Θα τις κάνετε κάθε Κυριακή!
ΑΛΜΥΡΕΣ 17.11.2019 13:09

Έτσι θα του κάνεις να παραμιλούν, με 3+1 μυστικά για παραδοσιακές ταχινόπιτες! Απλά βήματα για μία απολαυστική συνταγή! Θα τις κάνετε κάθε Κυριακή!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20′

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: 50′


ΥΛΙΚΑ

(για 16 μικρές ταχινόπιτες)

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 1/4 κούπες νερό (χλιαρό)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 1/5 κούπες ταχίνι
1/2 κούπα μέλι
1/4 κούπα μαύρη ή καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι

Λαχανοντολμάδες με ελαφρύ αυγολέμονο! Τα μυστικά για πετύχεις το τέλειο πιάτο...

Αυτά είναι λοιπόν τα μυστικά:

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια, τα βάζουμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη, λίγο από το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο αλεύρι τη μαγιά και λίγο από το νερό.
Ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το νερό, μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό, έτσι ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και μαλακή.
Αλείφουμε μια λεκάνη με λίγο λάδι και αφήνουμε τη ζύμη μέσα να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πήξει το μείγμα.
Όταν έχει περάσει η επιθυμητή ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Για καθένα από αυτά ακολουθούμε τα εξής βήματα:
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά.
- Βάζουμε στο κέντρο δύο μεγάλες κουταλιές από το μείγμα ταχινιού και φτιάχνουμε ένα πουγκί ενώνοντας τις άκρες της ζύμης.
- Την ανοίγουμε για ακόμα μία φορά σε κύκλο, σαν να μην υπήρχε μέσα το ταχίνι.
- Την τυλίγουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τη ρολάρουμε μέχρι να αποκτήσει μήκος περίπου 30 εκατοστά.
- Την κόβουμε σε 2 επιμέρους κομμάτια/μπαστούνια και παίρνουμε το ένα.
- Δημιουργούμε με τη ζύμη ένα σχήμα S και γυρίζουμε το ένα κυκλάκι πάνω στο άλλο.
- Ανοίγουμε για τελευταία φορά τη ζύμη, σε κύκλο πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Αφήνουμε τις ταχινόπιτες να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Έξυπνη ιδέα

Στον πάτο του φούρνου βάζουμε ένα ταψί με νερό, ώστε να υπάρχει υγρασία κατά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε τις ταχινόπιτες να ξεραθούν.

Πηγή: THE BODY

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

7+1 μυστικά για φασολάδα από άλλον πλανήτη! Θα την φάνε μικροί και μεγάλοι!

2 +1 μυστικά για μοσχαράκι κοκκινιστό που «λιώνει»! Θα το κάνετε κάθε Κυριακή!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share