Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους!

4 απλά βήματα για να χορτάσει όλη η οικογένεια!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για την πιο λαχταριστή ομελέτα της «τεμπέλας»! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το φαγητό σας θα είναι έτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην οικογένειά σας θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους.

Μία εύκολη λύση για όλες τις ώρες είναι η ομελέτα, που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε αλλά και την εκτέλεση:

Ρίξε και μια ματιά στο πιο ζουμερό κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια που θα έχεις έτοιμο σε 10 λεπτά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25′

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 35′

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλικομμένο)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλικομμένα)
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
20 τοματίνια (σε κομματάκια)
Αλάτι – πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι μεγέθους 28 – 30 εκ. σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαΐντανό. Μόλις τα ξερά κρεμμύδια πάρουν ένα διαφανές χρώμα προσθέτουμε ένα μέρος από τα αυγά στο τηγάνι (περίπου το 1/5) και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά μας και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύουμε και φροντίζουμε να μην είναι όλα τα τοματίνια στη μια πλευρά του σκεύους.
Το τηγάνι πρέπει να έχει μεταλλική λαβή, ώστε να μπαίνει και στο φούρνο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με ματαλλικές λαβές.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, για 20’.

Πηγή: The Body

Ρίξτε μαγειρική σόδα στα αυγά και ανακατέψτε! Αυτή η ομελέτα θα σας μείνει αξέχαστη!

Αυτή η ομελέτα θα σας μείνει αξέχαστη και το "μαγικό" κολπάκι γι αυτό είναι απλά να ρίξετε μαγειρική σόδα στα αυγά και να ανακατέψετε!

Αν θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε την πιο αφράτη ομελέτα δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Λίγο γάλα ή λένε πως μπορεί να κάνει μια ομελέτα αφράτη. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο υλικό που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά...

Είναι η σόδα. Ναι, καλά διαβάσατε! Λίγη σόδα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα που έχετε φάει ποτέ.

Ένα είναι το μυστικό συστατικό για την πιο φρέσκια ομελέτα.
Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα σόδας ανά δύο αυγά για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόση ποσότητα είναι αρκετή για να μην γίνουν τα αυγά σας νερουλά.

Τη σόδα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τη νιώσετε στα αυγά σας. Το μόνο που θα νιώσετε είναι η αφρατοσύνη τους που θα σας εντυπωσιάσει.

Επίσης, αυτή είναι η πιο top συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες!