Βέφα Αλεξιάδου: Παστίτσιο της τεμπέλας χωρίς κανέλα! Θα τρελαθεί όλη η οικογένεια!

Σε 6 βήματα μπαίνει στο φούρνο!

Βέφα Αλεξιάδου: Παστίτσιο της τεμπέλας χωρίς κανέλα! Θα τρελαθεί όλη η οικογένεια!

Παστίτσιο της τεμπέλας χωρίς κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου! Θα τρελαθεί όλη η οικογένεια και μόλις σε 6 βήματα θα το έχεις στο φούρνο! Είναι ποίημα...

Ένα γεύμα νοστιμότατο, γευστικό και απίστευτα γρήγορο. Θα είστε σε θέσει να μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Θυμίζει παστίτσιο, αλλά στα καλύτερα του. Δύσκολα δεν θα αρέσει σε κάποιον, αυτή η συνταγή.

Η συνταγή της τεμπέλας: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κούπες νερό
2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
1 λίτρο γάλα
2 κούπες φέτα τριμμένη
6 αυγά
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Η συνταγή της τεμπέλας: Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο.
Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο.
Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού.
Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Η συνταγή της τεμπέλας: Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή γίνεται τέλεια και με χυλόπιτες.
Αυτή η συνταγή, είναι από τις συνταγές της κας. Βέφας Αλεξιάδου.

Δείτε και την συνταγή της για τσουρέκι

Βέφα Αλεξιάδου: Τα κρουασάν της με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά!

Τα κρουασάν της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά και κάνουν έκρηξη γεύσης στο στόμα σας! Βήμα βήμα η συνταγή...

Αφράτα κρουασάν με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι στα φακελάκια με τη ξερή μαγιά mac magic και είναι της Βέφας. Βέβαια εκεί αναλύει μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία αλλά όλα παρακάμφθηκαν χάρις στον αρτοπαρασκευαστή. Η ζάχαρη είναι λίγη και η γεύση της ζύμης είναι ουδέτερη. Μπορείτε ανάλογα τη γέμιση και τις προτιμήσεις σας να αυξήσετε την ποσότητα. Εγώ βάζω και κανέλα και απογειώνεται!

Υλικά
12 κομμάτια
1 φακελάκι ξερή μαγιά
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή πρώτα τα υγρά και έπειτα τα στερεά υλικά.



Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος.



Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 8 χιλ.



Κόβουμε όπως την πίτσα σε 12 κομμάτια.



Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε το τρίγωνο προς τη μύτη.



Αλείφουμε με λίγο γάλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15-18 λεπτά.

Δείτε και τους λουκουμάδες της Βέφας!

cookpad.com