Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι "μαγική" και θα εξαφανιστεί στο λεπτό!

Μας την προτείνει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι

Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι "μαγική" και θα εξαφανιστεί στο λεπτό σίγουρα! Μας την προτείνει άλλωστε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εσύ ακόμα κάθεσαι;

Αν θες να φτιάξεις κάτι εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψεις όλη η οικογένεια, σου έχουμε την λύση!

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2/3 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. φέτα τριμμένη
500 γραμ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για την πλισέ τυρόπιτα με σόδα, ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).


Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά. Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35΄-40΄.

Αν πάλι θες κάτι πιο γλυκό, τότε δοκίμασε αυτό το κέικ σοκολάτας με μπανάνα και μαγειρική σόδα!

Βάλε στα μπιφτέκια σου μαγειρική σόδα και... θα μας θυμηθείς! Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους...

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 κ.σ. κουάκερ
2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα. Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

Επίσης, αυτή είναι η πιο top συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες!