Τηγανητό κοτόπουλο σαν KFC από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι 2 κουταλιές λεμόνι κάνουν την διαφορά

Μπουκίτσες - κόλαση

Τηγανητό κοτόπουλο σαν KFC από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι 2 κουταλιές λεμόνι κάνουν την διαφορά

Μια συνταγή - κόλαση από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Τηγανητό κοτόπουλο σαν τα KFC με δυο κουταλιές λεμόνι που θα κάνουν σίγουρα την διαφορά στη γεύση!

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα πανέ σαν KFC από argiro.gr. Μοναδική παραλλαγή της κλασικής συνταγής του συνταγματάρχη!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε 8 κομμάτια)
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 κ.γλ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/3 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα σαν KFC, κόβουμε πρώτα το ολόκληρο κοτόπουλο σε 8 μικρά κομμάτια. Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Ένα ένα κομμάτι κοτόπουλο το πανάρουμε στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βουτάμε στο χυλό και το κρατάμε πάνω από το μπολ για να στραγγίσει και το ξαναπανάρουμε στο αλεύρι. Ακουμπάμε σε λαδόκολλα σε σχάρα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, σε κατσαρόλα. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανό και να κάνει ωραία κρούστα. Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.

Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στο φούρνο σε σχάρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ακουμπάμε επάνω σε κάθε κομμάτι ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 25 λεπτά για να ροδίσουν καλά.

Κι αν θες να σβήσεις με ένα γλυκό, αυτή η μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ότι πρέπει.

Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

Κατευθείαν στην καρδιά θα σας χτυπήσει αυτός ο οργασμός γεύσεων της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι για όλη την οικογένεια.

Τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι ίσως το πιο μαμαδίστικο φαγητό. Στο Argiro.gr βρήκαμε την πιο νόστιμη σπιτική συνταγή για γιουβαρλάκια, μαζί με όλα τα μυστικά και τις παραλλαγές της!

Υλικά Συνταγής

Για τα γιουβαρλάκια

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοτριμμένο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε μικρά καρέ

1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ

1 πατάτα σε μικρά καρέ

1 πράσο ψιλοκομμένο

1½ λίτρο νερό ζεστό

2 αυγά

2 μέτρια λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τα γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι

Τα γιουβαρλάκια γίνονται με πολλούς τρόπους. Σούπα με αυγολέμονο, χωρίς αυγό, ή κοκκινιστά. Όλα τα μυστικά και την καλύτερη σπιτική συνταγή για τα γιουβαρλάκια, σας τα έχω εδώ!

Κλασικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Για τα αφράτα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, προετοιμάζουμε το ρύζι βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντας το με μπόλικο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, και πριν το χρησιμοποιήσουμε το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.

Για το αυγολέμονο

Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές . Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αν πρόκειται να ξαναζεστάνετε το φαγητό (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) είναι απαραίτητο το κορν φλάουρ, για να μην κόψει το αυγολέμονο. Αλλιώς κάνετε απλό αυγολέμονο.

Αραιώνουμε το μείγμα λεμόνι- κορν φλάουρ με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού. Όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά. Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, πολύ λεπτά ψιλοκομμένο.

Μυστικά και παραλλαγές για μοναδικά γιουβαρλάκια

-Φροντίζουμε να είναι όλα τα γιουβαρλάκια στο ίδιο μέγεθος για να πετύχουμε ομοιόμορφο βράσιμο στον ίδιο χρόνο.

-Μπορείτε αν θέλετε, να πανάρετε τα γιουβαρλάκια σε αλεύρι και να ακολουθήσετε τη διαδικασία όπως παραπάνω, για πιο πυκνή σάλτσα αυγολέμονο.

-Ένας άλλος τρόπος να δέσετε τη σάλτσα, είναι να φτιάξετε ελαφρύ ρου, για σάλτσα χωρίς αυγολέμονο. Δηλαδή, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Το μείγμα (ρου), αφού κρυώσει, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο ζωμό του φαγητού. Έτσι ελέγχουμε την πυκνότητα που θέλουμε για τη σάλτσα. Αν περισσέψει λίγο ρου, το βάζουμε σε βάζο και το αφήνουμε για μελλοντική χρήση.

-Μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με λιεζόν από κρόκο αυγού και λίγη κρέμα ή γιαούρτι ή εβαπορέ γάλα.

-Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με μικρασιατικές επιρροές στην κουζίνα, φτιάχνουν τα γιουβαρλάκια σε σάλτσα ντομάτας, χωρίς αυγολέμονο. Άλλη γεύση, νόστιμο πολύ, διαφορετικό φαγητό όμως.