Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι - "Εγκεφαλικό" με την συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα σας τρέχουν τα σάλια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι -

Πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι με μυρωδιά θάλασσας και με μία σάλτσα που θα σας τρελάνει από μουστάρδα και λεμόνι! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προκαλεί "εγκεφαλικά" με την συνταγή της για την Καθαρά Δευτέρα.

Την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω βήμα προς βήμα για να σας χειροκροτήσουν όλοι!

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-6 ντοματίνια
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βήμα προς βήμα πως να φτιάξεις τα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι

  • Για τα νηστίσιμα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού.
  • Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα.
  • Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.

Κι αν θες κάτι γλυκό για να ολοκληρώσεις το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας μπορείς να φτιάξεις αυτή την συνταγή νηστίσιμης τούρτας με σοκολάτα! Θα τους τρέχουν τα σάλια... Δες την εδώ!