Φτιάξτε τσιπούρες γεμιστές από την Βέφα Αλεξιάδου και θα τρελαθείτε - Ρίξτε και μπόλικο λεμόνι

Είναι τρέλα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξτε τσιπούρες γεμιστές από την Βέφα Αλεξιάδου και θα τρελαθείτε - Ρίξτε και μπόλικο λεμόνι

Αν φτιάξετε τσιπούρες γεμιστές από την Βέφα Αλεξιάδου θα ξετρελαθείτε. Ρίξτε και μπόλικο λεμόνι πάνω τους και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε μια από αυτές στο σπίτι. Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε.

Τσιπούρες γεμιστές με λαχανικά, τυλιγμένες με λαδοκολα και ψημένες στο φούρνο!

Υλικά

  • 2 άτομα
  • 2 τσιπούρες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές ελιές πράσινες σε φέτες
  • 4 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια λαδόκολα

Εκτέλεση

28 Minutes

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια καλά.

Σωτάρουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο μας και στο κέντρο της καθεμίας βάζουμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, 2 κουταλιές κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές του αλλά και στην κοιλία του.

Γεμίζουμε με το μίγμα την κοιλία του ψαριού. Διπλώνουμε τις δυο πλευρές του χαρτιού επάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δυο άκρες δεξιά κι αριστερά, σαν καραμέλα ή τις βάζουμε από την κάτω πλευρά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C, 20'.Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Αν πάλι δεν θέλετε τσιπούρες δοκιμάστε αρχαιοελληνικό αρνάκι με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Είναι για "μερακλήδες"

Το αρχαιοελληνικό αρνάκι με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου θα σας ξετρελάνει και είναι μόνο για "μερακλήδες". Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στα πιάτα της οικογένειας.

Υλικά

  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 καρότα κομμένα σε στικς
  • λίγα φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κούπα φακές
  • ζωμό κρέατος
  • φρέσκο κάρδαμο
  • θυμάρι
  • λίγο λεμόνι
  • 1 μπουτάκι αρνίσιο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • Για το γλάσο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • λίγο ξύδι
  • θυμαρίσιο μέλι
  • φρέσκο κάρδαμο

Εκτέλεση

Σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα και τα σπαράγγια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές στο ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο κάρδαμο, το θυμάρι και λίγο λεμόνι.

Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το αρνίσιο μπουτάκι μέχρι να ροδίσει.

Φτιάχνουμε το γλάσο, βράζοντας το κρεμμύδι, το κρασί, το ξύδι, το θυμαρίσιο μέλι και το φρέσκο κάρδαμο. Αφού βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με το γλάσο.

Στα λαχανικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ζωμό κρέατος. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, δίπλα από τις ροδέλες κρέατος και τις φακές.