Η κολοκυθόσουπα της Βέφας Αλεξιάδου είναι όνειρο - Με μπόλικο λεμόνι θα απογειωθεί

Θα σας ξετρελάνει!

Η κολοκυθόσουπα της Βέφας Αλεξιάδου είναι όνειρο - Με μπόλικο λεμόνι θα απογειωθεί

Η κολοκυθόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου είναι όνειρο. Αν ρίξετε και μπόλικο λεμόνι η συνταγή πραγματικά θα απογειωθεί. Αν την φτιάξετε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε δείγμα αφού θα ξετρελαθούν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Μιά συνταγή απο τα βιβλιαράκια της Βέφας που είναι για πρώτο πιάτο, γιά ελαφρύ βραδυνό και ειναι πολύ νόστιμο. Ιδανικό γιά δίαιτα.

Υλικά

  • 6 άτομα
  • 1200 γραμμάρια κολοκύθια φρέσκα
  • 12 τρίγωνα τυράκια (μπορούμε και light)
  • 1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

25 Minutes

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομματια τα κολοκύθια.

Τα βάζουμε να βράσουν με νερό που μόλις να τα σκεπάζει μαζί με αλάτι.

Όταν μαλακώσουν βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και κρατήστε το ζουμί.

Βάλτε τα κολοκύθια στο μίξερ μαζί με τα τυράκια και αλέστε τα ώσπου ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο-λίγο το ζουμί που έβρασαν τα κολοκύθια έως ότου να γίνει μιά πηχτή σούπα-κρέμα.

Προσθέτετε τον άνηθο και το πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι. Καλή όρεξη!Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Αν πάλι δεν θέλετε κολοκυθόσουπα το νηστίσιμο γιουβέτσι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο

Το νηστίσιμο γιουβέτσι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο, το λεμόνι που θα βάλετε πάνω θα το απογειώσει κυριολεκτικά. Μια συνταγή για να τρώτε τις ημέρες της σαρακοστής χωρίς καμία ενοχή και τύψεις.

Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι ειδικά για την νηστεία.Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπορείτε να το λιώσετε και να το απλώσετε στο τέλος πριν την πάπρικα.

Υλικά

  • 4-5 άτομα
  • 1 κιλό μέτριες καραβίδες
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 400 γραμ. κριθαράκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • πάπρικα

Εκτέλεση

Πλύνετε τις καραβίδες και αφαιρέστε τα μουστάκια και τα ποδαράκια.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί και στην συνέχεια ρίξτε και τις καραβίδες να σωταριστούν και αυτές.

Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 8-10'.

Αφαιρέστε τις καραβίδες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και την κέτσαπ μέχρι να πάρουν μια βράση.

Σε ένα πυρέξ βάλτε το κριθαράκι και την σάλτσα από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζουμί.

Λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο βάλτε τις καραβίδες και πασπαλίστε με πάπρικα.