Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια - Συνταγή "κόλαση" από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Τις συνταγές του της λατρεύει και η Ελένη Μενεγάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια - Συνταγή

Μια συνταγή πραγματική "κόλαση" θα σας αποκαλύψουμε σήμερα και είναι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη! Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια! Το έχετε δοκιμάσει; Αν όχι, επιβάλλεται!

Ο Γιώργος Τσούλης ήταν ένας από τους αγαπημένους σεφ της Ελένης Μενεγάκη και οι συνταγές του την ξετρέλαιναν αφού δεν άφηνε ούτε ψίχουλο στο πιάτο της. Πάμε να δούμε μια συνταγή που θα αγαπήσετε σίγουρα:

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
  • 200 γρ. NOYNOY Cheese mix
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά, large
  • 400 ml ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία και εκτέλεση συνταγής για σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια από τον Γιώργο Τσούλη

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ύστερα, αδειάζουμε το μπέικον στο ίδιο τηγάνι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Σε περίπτωση που δούμε ότι το σκεύος μας είναι στεγνό, πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο το μπέικον, το αδειάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια με το μπέικον, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
    5Αμέσως μετά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τα 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τα 100 γρ. NOYNOY Cheese mix και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ύστερα, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
    8Έπειτα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα και το NOYNOY Cheese mix που έχουμε κρατήσει από πριν.
  • Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  • Τέλος, αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο ζυμαρικού θέλουμε.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Δείτε, μάλιστα, το βίντεο της εκτέλεσης παρακάτω:

Κι αν θέλετε μια γλυκιά συνταγή μετά από αυτό το πιάτο κόλαση δείτε εδώ πως να φτιάξετε τα κολόπια με κανέλα! Το παραδοσιακό γλυκό της Αντίπαρου!

www.giorgostsoulis.com