Ναπολεόν με μελιτζάνα, μανούρι και ντομάτα της Βέφας Αλεξιάδου - Το λεμόνι θα το κάνει όνειρο

Ότι πρέπει για την νηστεία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ναπολεόν με μελιτζάνα, μανούρι και ντομάτα της Βέφας Αλεξιάδου - Το λεμόνι θα το κάνει όνειρο

Η συνταγή για Ναπολεόν με μελιτζάνα, μανούρι και ντομάτα της Βέφας Αλεξιάδου είναι μια τρέλα. Αν του ρίξετε και λεμόνι θα γίνει όνειρο και δεν θα μείνει ούτε και λίγο από αυτό που θα φτιάξετε στο σπίτι σας.

Πυργάκια από ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και μανούρι. Ένα υπέροχο ορεκτικό για να δώσετε στους καλεσμένους σας αλλά να φάτε και εσείς.

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
  • 200 γρ. μανούρι σε φέτες στρογγυλές
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Ψήνουμε στο γκριλ ή στο τηγάνι-ψηστιέρα τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το μανούρι, αφού πρώτα αλείψουμε όλες τις φέτες με λίγο λάδι και πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη.Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Σερβίρουμε ζεστά σε στρώσεις.

Αν δεν θέλεις ναπολέον δοκίμασε σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου - Το λεμόνι την απογειώνει

Η σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου είναι ένα όνειρο και ό,τι πρέπει για την νηστεία. Το λεμόνι θα απογειώσει την συνταγή σας. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στο σπίτι.

Πολύ απλή συνταγή και γρήγορη με βασικό συστατικό τη μελιτζάνα.Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες
  • μερικές σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • ξύδι ή λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια.

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι.

Τις βάζουμε στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά γυρίζοντάς τις μια δυο φορές.

Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, ξύδι ή λεμόνι και τριμμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο. Τις ποσότητες τις κανόνιζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ βάζω περίπου μια σκελίδα σκόρδο για κάθε μελιτζάνα.