Νηστεύεις; Φτιάξε ριγανοκεφτέδες με λίγο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Θα την λατρέψετε!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νηστεύεις; Φτιάξε ριγανοκεφτέδες με λίγο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Νηστεύεις; Φτιάξε ριγανοκεφτέδες με λίγο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου και πραγματικά θα ξετρελαθείς. Δεν θα μείνει ούτε ένας από αυτή την συνταγή που θα κάνεις μέσα στο σπίτι.

Τόσο απλοί τόσο μυρωδάτοι νοστιμότατοι ριγανοκεφτέδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι απλή και νόστιμη. Η συνταγή είναι από τη Βέφα από πολύ παλιές εκπομπές.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. φρέσκια ρίγανη
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο κορν φλάουρ
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες

Τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε.

Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι που έχουμε πρώτα μαράνει ελαφρά. Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα κάνουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε.

Μπορείτε άνετα να συνδυάσετε τους ριγανοκεφτέδες με μια νηστίσιμη σπανακόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3/4 κούπας λάδι ή σπορέλαιο
  • 3/4 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)

Εκτέλεση για την νηστίσιμη σπανακόπιτα

Καθαρίστε, πλύντε, ζεματίστε και στραγγίστε καλά το σπανάκι.

Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίξτε και σωτάρετε ελαφρά μέσα σ’ αυτό τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.

Ρίξτε το σπανάκι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.

Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα – ένα. Απλώστε επάνω σ’ αυτά το μίγμα του σπανακιού, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα – ένα.

Χωρίστε την πίτα σε κομμάτια, περιχύστε τη με όσο λάδι περίσσεψε και βάλτε τη στο φούρνο, στους 200oC.
Ψήστε για 15′ λεπτά, βγάλτε την και περιχύστε τη με τη σόδα.

Ξαναβάλτε τη στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας, 45′ λεπτά περίπου.

Έτοιμη για να τρελάνετε τους πάντες ακόμα και με τα πιο απλά υλικά.