Ζουμερά κεφτεδάκια με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Νόστιμος μεζές μαζί με ουζάκι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερά κεφτεδάκια με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Το κόλπο για ζουμερά κεφτεδάκια το ξέρει μόνο η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου και στο Youweekly.gr θα δείτε την συνταγή της με μπόλικο λεμόνι που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Παρακάτω αναγράφονται τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχετε μια επιτυχημένη εκτέλεση.

Υλικά

  • 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 αβγά
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι για το τύλιγμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
  • Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
  • Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
  • Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.

cookpad.com

Ωστόσο, αν θέλετε κάτι γλυκό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα! Δείτε την συνταγή εδώ

Βέφα Αλεξιάδου: Θα πάθετε πλάκα! Τα κεφτεδάκια με σολωμό και λεμόνι που θα σας τρελάνουν!

Με αυτή την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου θα πάθετε πλάκα! Φτιάξτε κεφτεδάκια με σολωμό και λεμόνι και θα τρελαθείτε κυριολεκτικά. Μια συνταγή σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί το κρέας και θέλετε να κάνετε μια μικρή παραλλαγή.

Κεφτέδες σολωμού. Νόστιμος και διαφορετικός ουζομεζές της άνοιξης!Ο σολωμός μπορεί ν΄αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ψάρι βραστό που μας περίσσεψε. Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους μεζέδες" της Βέφας, που κυκλοφόρησε με γνωστό τηλεπεριοδικό πριν αρκετά χρόνια.

Υλικά

  • 250 γρ. φρέσκος σολωμός
  • 125 γρ. καβούρι κονσέρβας
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουπα λευκό κρασί
  • λάδι για τηγάνισμα
  • τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  • Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.
  • Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.
  • Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.