Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Χοιρινός λαιμός με πορτοκάλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Σκέτο "λουκούμι"

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Χοιρινός λαιμός με πορτοκάλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Σκέτο
ΑΛΜΥΡΕΣ 26.03.2020 17:45
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν ξέρεις τι να φας τώρα που είσαι σπίτι; Μην αγχώνεσαι γιατί σου έχουμε βρει χοιρινό λαιμό με πορτοκάλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σκέτο "λουκούμι".

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα τα υλικά και τα βήματα που γράφει στο argiro.gr, για να πετύχουμε την συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά Συνταγής

  • 2½ κιλά χοιρινό λαιμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • σπάγκος ψησίματος

Για το γλάσο

  • 1½ κ.σ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κσ. μπαλσάμικο
  • 1 μικρή φλούδα ποτοκαλιού (το πορτοκαλί μόνο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει το χοιρινό λαιμό. Ο χοιρινός λαιμός είναι πολύ νόστιμο κομμάτι και αρκετά οικονομικό. Αλατοπιπερώνουμε καλά, βάζουμε πάνω μυρωδικά και δένουμε σφιχτά με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.

Φροντίζουμε το λιπαρό μέρος να είναι από πάνω ώστε να λαδώσει το υπόλοιπο κρέας. Βάζουμε το κρέας σε σχάρα πάνω σε ταψί και ψήνουμε για 30΄στους 220 °C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄επιπλέον.

Γλασάρουμε με πινέλο το χοιρινό κάθε 15΄, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 1 ώρα επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 15΄και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε το ζουμερό χοιρινό.

Για το γλάσο με πορτοκάλι

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να ξανθύνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε ανακατεύοντας να πάρει χρυσό χρώμα και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει, περίπου για 15-20΄και να γίνει σαν μέλι η υφή του. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Αλείφουμε το χοιρινό με το κρύο γλάσο. Ωστόσο, δείτε εδώ και την τέλεια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τρεμουλιαστό παστίτσιο! Θα πάθετε την πλάκα σας!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μπισκότα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει όλη η κουζίνα

Γρήγορο και εύκολο παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share