Ρολό κοτόπουλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Ο χυμός πορτοκάλι το απογειώνει

Θα σας ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρολό κοτόπουλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Ο χυμός πορτοκάλι το απογειώνει

Ρολό κοτόπουλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ο χυμός από το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Ποιος είπε πως το φαγητό που είναι πιο ελαφρύ και υγιεινό δεν είναι και νόστιμο; Δοκιμάστε αυτό το ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, γιατί είναι μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη, ελαφριά, οικονομική και πεντανόστιμη.

Υλικά Συνταγής

  • 1 έτοιμο ρολό κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας (ζεστό)
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • το χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμ. baby πατάτες βρασμένες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το ρολό κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αφήνουμε πρώτα το ρολό κοτόπουλο για 30 λεπτά στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο με το το ελαιόλαδο, σε μικρή βαθιά κατσαρόλα. Σε μέτρια προς δυνατή, φωτιά ροδίζουμε το ρολό γύρω γύρω, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, να κάνει έντονη κρούστα και να πάρει ρόδινο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, και το κρεμμύδι, και αφήνουμε να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 του όγκου του. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε το θυμάρι ή ρίγανη και σκεπάζουμε το ρολό.
  • Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό γύρω γύρω στην σάλτσα του, κάθε 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στα λίγα υγρά του. Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά των βοτάνων, καλό είναι να αρωματίσετε το φαγητό για λίγα λεπτά και μετά να τα αφαιρέσετε.
  • Είναι απαραίτητο η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μικρή, ίσα που να χωράει το ρολό, γιατί τα υγρά του φαγητού είναι λίγα και θέλουμε να είναι συγκεντρωμένα γύρω από το κοτόπουλο. Αφού ψηθεί το ρόλο κοτόπουλο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Σε μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε τη μουστάρδα. Όπως βράζει η πυκνή δεμένη σάλτσα, τα προσθέτουμε, και σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα να πυκνώσουμε τη σάλτσα. Στο τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Κόβουμε σε φέτες το ρολό κοτόπουλο, γαρνίρουμε με τα βρασμένα πατατάκια κομμένα στη μέση, και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Extra tip

2-3 πρέζες μοσχοκάρυδου, κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, θα απογειώσουν τη γεύση του ρολού.

Αν δεν θέλετε ρολό κοτόπουλο δοκιμάστε καραμελωμένα καρότα με πορτοκάλι από την Αργυρώ

Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο με πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Καραμελωμένα καρότα γλασέ με μουστάρδα και μέλι. Μια γαρνιτούρα του ονείρου! Δοκιμάστε τα ακόμα και μόνα τους, είναι γλυκά, νόστιμα και μεθυστικά.

Υλικά Συνταγής

  • 700 γραμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα (ή ολόκληρα baby καρότα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

  • Για τα καραμελωμένα καρότα γλασέ στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
  • Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!