Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αξεπέραστα σπιτικά μακαρόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα κάνει την γεύση θεϊκή

Θα πάθουν πλάκα όλοι με την συνταγή

Αξεπέραστα σπιτικά μακαρόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα κάνει την γεύση θεϊκή
ΑΛΜΥΡΕΣ 22.05.2020 13:06
Αρθρογράφος: Έφη Εκίζογλου
ΕΦΗ ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Με αυτήν αξεπέραστη συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για σπιτικά μακαρόνια με κιμά θα ξετρελαθούν όλοι στην οικογένεια! Το μυστικό της μαγείρισσας βρίσκεται στην κανέλα που κάνει την γεύση να μοιάζει θεϊκή.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά της συνταγής.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά στην μηχανή
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σπασμένες σκ. σκόρδο
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι Νο 5)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση για τα αξεπέραστα μακαρόνια με κιμά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε εδώ επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικά μακαρόνια είτε με αυγό είτε χωρίς!

Μακαρόνια με κιμά και όλα τα μυστικά επιτυχίας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά, γιατί αντί να ροδίσει θα αρχίσει να βράζει μέσα στα υγρά του.
  • Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σπασμένα σκόρδα και το τριμμένο καρότο.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του μαϊντανού για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια.
  • Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
  • Σβήνουμε με κονιάκ για πολλή νοστιμιά.
  • Συνεχίζοντας, πάντα σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε τα υλικά με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και φυλακίζουμε τα μαγικά αρώματα του. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες είτε ζουλώντας με τα χέρια είτε ψιλοκόβοντάς τις και τις προσθέτουμε στον κιμά.
  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα με λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο, που σφραγίζει στα χείλη της κατσαρόλας και καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
  • Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα κλωνάρια μαϊντανού. Προαιρετικά, αν θέλουμε 1 πρέζα ζάχαρη. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20′ μέχρι να μελώσει η σάλτσα κιμά, να δέσει σωστά κι ο κιμάς και να γίνει πολύ τρυφερός και μαλακός. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Λιώνει" στο στόμα το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Γεμιστές αυγόφετες με σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση!

Share