Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κλασική συνταγή της γιαγιάς: Μακαρόνια με άρωμα κανέλας! Έτοιμα σε 10 λεπτά

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Κλασική συνταγή της γιαγιάς: Μακαρόνια με άρωμα κανέλας! Έτοιμα σε 10 λεπτά
ΑΛΜΥΡΕΣ 25.05.2020 14:30
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια, είναι η κλασική συνταγή της γιαγιάς που όλοι μας νοσταλγούμε ακόμα και σήμερα. Με αυτό το άρωμα κανέλας που μοσχομύριζε όλο το σπίτι και με αυτή την αξέχαστη σάλτσα ντομάτας, κανένας μας δεν μπορούσε να αντισταθεί. Τώρα μπορούμε να την φτιάξουμε και μόνοι μας μέσα σε 10 λεπτά, καθώς είναι πολύ εύκολη.

Το μυστικό της; Η φρέσκια ντομάτα φυσικά! Θα την λατρέψετε όλοι, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Κι αν γενικά θέλετε να κάνετε εύκολη την ζωή σας στην κουζίνα δοκιμάστε κι αυτό το εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου!

Τι θα χρειαστείτε για τα μακαρόνια με κανέλα

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μακαρόνια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 5-6 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μυτζήθρα)
  • κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Αρχικά σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος των ζυμαρικών μας.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και περιμένουμε να βράσει το νερό.
  • Όταν πάρει βράση το νερό, κόβουμε με τα χεριά μας, στην μέση τα μακαρόνια και τα βυθίζουμε μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλατάκι.
  • Μόλις βράσουν, βάζουμε την κατσαρόλα μας κάτω από την βρύση και ρίχνουμε μέσα αρκετό κρύο νερό. Τα αφήνουμε για λίγο και μετά τα στραγγίζουμε.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο κατσαρολάκι, λίγο πιο μικρο, και προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε και τις ντομάτες μας, αφού όμως πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από τον τρίφτη.
  • Ανακατεύουμε, για να δέσει η σάλτσα.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το αλατοπίπερο (όσο επιθυμούμε) και 1 πρέζα κανέλας. Ανακατεύουμε για λίγο και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Τέλος αφού το μείγμα μας έχει δέσει και έχει γίνει πια μια σάλτσα και φυσικά πάρει αρκετές βράσεις, το τραβάμε από την φωτιά.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε μια στρώση από τα μακαρόνια μας, από πάνω το κεφαλοτύρι και τέλος την σάλτσα. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα μακαρόνια.

Αξεπέραστα σπιτικά μακαρόνια με κιμά - Η κανέλα κάνει την γεύση θεϊκή

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μακαρόνια με κανέλα

Με αυτήν αξεπέραστη συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για σπιτικά μακαρόνια με κιμά θα ξετρελαθούν όλοι στην οικογένεια! Το μυστικό της μαγείρισσας βρίσκεται στην κανέλα που κάνει την γεύση να μοιάζει θεϊκή.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά της συνταγής.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά στην μηχανή
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σπασμένες σκ. σκόρδο
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι Νο 5)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Μακαρόνια με κιμά και όλα τα μυστικά επιτυχίας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά, γιατί αντί να ροδίσει θα αρχίσει να βράζει μέσα στα υγρά του.
  • Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σπασμένα σκόρδα και το τριμμένο καρότο.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του μαϊντανού για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια.
  • Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
  • Σβήνουμε με κονιάκ για πολλή νοστιμιά.
  • Συνεχίζοντας, πάντα σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε τα υλικά με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και φυλακίζουμε τα μαγικά αρώματα του. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες είτε ζουλώντας με τα χέρια είτε ψιλοκόβοντάς τις και τις προσθέτουμε στον κιμά.
  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα με λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο, που σφραγίζει στα χείλη της κατσαρόλας και καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
  • Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα κλωνάρια μαϊντανού. Προαιρετικά, αν θέλουμε 1 πρέζα ζάχαρη. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20′ μέχρι να μελώσει η σάλτσα κιμά, να δέσει σωστά κι ο κιμάς και να γίνει πολύ τρυφερός και μαλακός. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμα και γρήγορα

Κολασμένη συνταγή που "λιώνει" στο στόμα - Ψητά αυγά σε φύλλο κρούστας με σαγανάκι

Share