Τυροπιτάκια της στιγμής από την Βέφα Αλεξιάδου - Με 4 υλικά

Η πιο γρήγορη συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τυροπιτάκια της στιγμής από την Βέφα Αλεξιάδου - Με 4 υλικά

Λατρεύεις τα τυροπιτάκια αλλά βαριέσαι την όλη διαδικασία της προετοιμασίας; Αυτή η συνταγή από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου θα την κάνεις και θα την ξανακάνεις γιατί θέλει μόνο 4 υλικά και γίνονται στην... στιγμή!

Δες παρακάτω ακριβώς τι θα χρειαστείς και μην αργείς, ξεκίνα να τα φτιάχνεις και πες μας την γνώμη σου!

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ τυρί
  • 100 γρ μυζήθρα
  • λάδι

Εκτέλεση

  • Τρίβω το τυρί και το ανακατεύω με τη μυζήθρα.
  • Παίρνω ένα φύλλο, το λαδώνω, πασπαλίζω με μείγμα τυριού και το τυλίγω ρολό. Το στρίψω σαν σπιράλ και το πατάω λίγο με τη παλάμη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω λίγο λάδι και τηγανίζω τα τυροπιτάκια από τις δύο πλευρές.
  • Από το τηγάνι στο πιάτο και καλή μας όρεξη!

Και για... σβήσιμο μετά ετοίμασε αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου με κεράσια!

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια για παιδιά - Τα φτιάχνουν όλες οι γιαγιάδες

Εύκολες συνταγές για τυροπιτάκια

Τα παιδιά αγαπούν το τυρί. Και πόσες δεν είναι οι φορές – ειδικά το καλοκαίρι που είναι πολλές ώρες στο σπίτι- που οι γιαγιάδες ψάχνουν τι να τους φτιάξουν να φάνε. Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια.

Ωραία τα έτοιμα σνακ του εμπορίου αλλά βλάπτουν και την υγεία και την τσέπη. Εμείς, λοιπόν, σήμερα σας έχουμε μια συνταγή εύκολη, οικονομική και κυρίως γρήγορη για τα παιδιά σας αλλά και εσάς τους ίδιους και τους φίλους σας. Πανεύκολα τυροπιτάκια, λοιπόν, χωρίς φύλλο, που μπορούν να γίνουν σε πολλές πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας τη στιγμή που θα αποφασίσετε να τα φτιάξετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο, Πιπέρι και Αλάτι (αν η φέτα δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρή)
  • 1 κρόκο αυγού για να αλείψετε πριν το φούρνο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη φέτα.
  • Ζυμώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να κολλάει ελαφρά στο χέρι μας.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί
  • Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ανάλογα την ένταση του φούρνου σας).