Τρομερή 5' ομελέτα με κολοκυθάκια, ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο - Μαμαδίστικη συνταγή

Η καλύτερη ομελέτα που έχεις φάει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρομερή 5' ομελέτα με κολοκυθάκια, ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο - Μαμαδίστικη συνταγή

Η πιο μαμαδίστικη και καλοκαιρινή συνταγή για ομελέτα με κολοκυθάκια και ντομάτα είναι εδώ και στο υπογράφουμε πως είναι τρομερή! Αρχικά θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά και κατά δεύτερον έχει ελάχιστο ελαιόλαδο!

Αν έχεις λησμονήσει κι εσύ τις εποχές που η μαμά σου σε φώναζε στο τραπέζι κι έβλεπες αυτό το φαγητό και σου έτρεχαν τα σάλια, πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις αυτή την συνταγή!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κολοκύθι μέτριο
  • 1 πατάτα μικρή
  • 1 ντομάτα μεγάλη για σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, αφού πλύνουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πατάτα μας. Αφού τηγανιστεί για 5 με 6 λεπτά έως ότου αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κολοκύθι μας και τηγανίζουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα και έπειτα ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε συχνά και με προσοχή μέχρι να δέσει το φαγητό και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Συνεχίζουμε, σπάζοντας τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας και να πιει τα υγρά του.
  • Καλή όρεξη!

Κι αν θες κάτι σε γλυκό μετά, δοκίμασε αυτό την τέλεια "τσακ μπαμ" μηλόπιτα!

Η ομελέτα της «τεμπέλας» με λίγο ελαιόλαδο - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

εύκολες συνταγές για ομελέτα

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλικομμένο)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλικομμένα)
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 20 τοματίνια (σε κομματάκια)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι μεγέθους 28 – 30 εκ. σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαΐντανό. Μόλις τα ξερά κρεμμύδια πάρουν ένα διαφανές χρώμα προσθέτουμε ένα μέρος από τα αυγά στο τηγάνι (περίπου το 1/5) και τα τοματίνια.
  • Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά μας και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύουμε και φροντίζουμε να μην είναι όλα τα τοματίνια στη μια πλευρά του σκεύους.
  • Το τηγάνι πρέπει να έχει μεταλλική λαβή, ώστε να μπαίνει και στο φούρνο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με ματαλλικές λαβές.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, για 20’.