Εύκολα και νόστιμα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι η καλύτερη συνταγή και για τους vegan, αλλά και για αυτούς που κάνουν δίαιτα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολα και νόστιμα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πανεύκολα και νόστιμα είναι αυτά τα μακαρόνια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με σάλτσα ντομάτας. Ο λόγος για την σάλτσα ναπολιτάνα η οποία είναι ιδανική και για κεφτέδες πίτσα και ό,τι άλλο αγαπάτε.

Αυτά πρέπει να ακολουθήσεις για τα φτιάξεις τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ντοματάκια (πομοντόρια μακρόστενα) ή 1 κιλό φρέσκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • Για την μακαρονάδα
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο για το τελείωμα
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα) για τα μακαρόνια. Λιώνουμε τα πομοντόρια με τα χέρια σε μπολ. Κρατάμε όλο τον χυμό τους.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα στην εποχή τους, τα αποφλοιώνουμε με τον εύκολο τρόπο που σας έχω εδώ, τα κόβουμε στην μέση και τα ζουλάμε να φύγουν οι σπόροι. Τα λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρα φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 7′. Δεν θέλουμε να πάρει καθόλου χρώμα το κρεμμύδι και να βαρύνει η σάλτσα.
  • Σπάμε τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στο λάδι και σοτάρουμε για 2′ (μετά αν θέλουμε τα αφαιρούμε αλλιώς θα λιώσουν στο μαγείρεμα). Προσθέτουμε τις ντομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε ένα κομμάτι από το κοτσάνι του βασιλικού.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 45′. Πότε πότε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από 45 ´ θα έχει πυκνώσει και οι ντομάτες θα έχουν πολτοποιοηθεί.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ναπολιτάνα στα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Τα σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα με έξτρα σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Μετά τα μακαρόνια είναι το καλύτερο να φάτε ένα γλυκάκι. Φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Μυρίζουν βασιλικό

Υπέροχα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα που μοσχοβολάει βασιλικό, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για τα μακαρόνια φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. μικρά ζυμαρικά τορτελίνια ή βίδες κ.λ.π.
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κιλό. ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 10 φύλλα βασιλικό ή ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
  • 150 γραμ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 μπαστούνι μοτσαρέλα ή ανθότυρο ή μανούρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ωστόσο και την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μακαρόνια με κιμά, κανέλα και κονιάκ πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο.