Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας για σπιτική πίτσα

Είναι πανεύκολη

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας για σπιτική πίτσα
ΑΛΜΥΡΕΣ 03.07.2020 19:11
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Μια εύκολη σάλτσα ντομάτας που θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε συνταγής, σας δείχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι η κατάλληλη για να φτιάξετε και την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα,

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την πιο νόστιμη σάλτσα πίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες (κατά προτίμηση πομοντόρια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη σπιτική σάλτσα για πίτσα, πρώτα αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες με τον εύκολο τρόπο που σας έχω εδώ. Τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού.
  • Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.

Δείτε πως να φτιάξετε και μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πιρουνιά δεν θα μείνει στο πιάτο

Εύκολα και νόστιμα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πανεύκολα και νόστιμα είναι αυτά τα μακαρόνια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με σάλτσα ντομάτας. Ο λόγος για την σάλτσα ναπολιτάνα η οποία είναι ιδανική και για κεφτέδες πίτσα και ό,τι άλλο αγαπάτε.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σάλτσα ντομάτας

Αυτά πρέπει να ακολουθήσεις για τα φτιάξεις τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ντοματάκια (πομοντόρια μακρόστενα) ή 1 κιλό φρέσκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • Για την μακαρονάδα
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο για το τελείωμα
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα) για τα μακαρόνια. Λιώνουμε τα πομοντόρια με τα χέρια σε μπολ. Κρατάμε όλο τον χυμό τους.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα στην εποχή τους, τα αποφλοιώνουμε με τον εύκολο τρόπο που σας έχω εδώ, τα κόβουμε στην μέση και τα ζουλάμε να φύγουν οι σπόροι. Τα λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρα φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 7′. Δεν θέλουμε να πάρει καθόλου χρώμα το κρεμμύδι και να βαρύνει η σάλτσα.
  • Σπάμε τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στο λάδι και σοτάρουμε για 2′ (μετά αν θέλουμε τα αφαιρούμε αλλιώς θα λιώσουν στο μαγείρεμα). Προσθέτουμε τις ντομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε ένα κομμάτι από το κοτσάνι του βασιλικού.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 45′. Πότε πότε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από 45 ´ θα έχει πυκνώσει και οι ντομάτες θα έχουν πολτοποιοηθεί.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ναπολιτάνα στα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Τα σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα με έξτρα σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Μετά τα μακαρόνια είναι το καλύτερο να φάτε ένα γλυκάκι. Φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Διαιτητικά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις

Μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πιρουνιά δεν θα μείνει στο πιάτο

Share