Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μακαρόνια πένες με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Άκρως απολαυστική

Μακαρόνια πένες με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΑΛΜΥΡΕΣ 05.07.2020 09:30
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε την πιο καλοκαιρινή και απολαυστική μακαρονάδα με πένες. Έχει κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα.

Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το φαγητό σε καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα, ξεπλένοντας τα ζυμαρικά με κρύο νερό και αφού κρυώσουν τελείως, τα ενώνουμε με τη σάλτσα ζυμαρικών. Παγώνουμε καλά και σερβίρουμε με τυρί.

Αυτά είναι τα βήματα για τα μακαρόνια πένες με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμμ. πένες με ρίγα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξινομυζήθρα Πάρου ή τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μπορούμε να τηγανίσουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, αλλά επειδή απορροφούν πολύ λάδι είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λαμαρίνα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200οC για 10΄-15΄, να μαραθούν.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για περίπου 10΄. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄-3΄, να αρωματίσει το λάδι. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8΄-10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε αμέσως τις πένες πασπαλίζοντας τρίμματα φέτας ή ξινομυζήθρα Πάρου.

Δείτε ωστόσο και την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μακαρόνια με κιμά, κανέλα και κονιάκ πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο.

Εύκολα και νόστιμα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μακαρόνια σάλτσα ντομάτας

Πανεύκολα και νόστιμα είναι αυτά τα μακαρόνια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με σάλτσα ντομάτας. Ο λόγος για την σάλτσα ναπολιτάνα η οποία είναι ιδανική και για κεφτέδες πίτσα και ό,τι άλλο αγαπάτε.

Υλικά Συνταγής

  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ντοματάκια (πομοντόρια μακρόστενα) ή 1 κιλό φρέσκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • Για την μακαρονάδα
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο για το τελείωμα
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα) για τα μακαρόνια. Λιώνουμε τα πομοντόρια με τα χέρια σε μπολ. Κρατάμε όλο τον χυμό τους.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα στην εποχή τους, τα αποφλοιώνουμε με τον εύκολο τρόπο που σας έχω εδώ, τα κόβουμε στην μέση και τα ζουλάμε να φύγουν οι σπόροι. Τα λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρα φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 7′. Δεν θέλουμε να πάρει καθόλου χρώμα το κρεμμύδι και να βαρύνει η σάλτσα.
  • Σπάμε τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στο λάδι και σοτάρουμε για 2′ (μετά αν θέλουμε τα αφαιρούμε αλλιώς θα λιώσουν στο μαγείρεμα). Προσθέτουμε τις ντομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε ένα κομμάτι από το κοτσάνι του βασιλικού.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 45′. Πότε πότε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από 45 ´ θα έχει πυκνώσει και οι ντομάτες θα έχουν πολτοποιοηθεί.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ναπολιτάνα στα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Τα σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα με έξτρα σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Μετά τα μακαρόνια είναι το καλύτερο να φάτε ένα γλυκάκι. Φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Λιώνει" στο στόμα το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Γεμιστές αυγόφετες με σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση!

Share