Απίστευτη καλοκαιρινή καρπουζοσαλάτα με φέτα - Όπως την τρώνε στα νησιά

Θα ξεχάσεις το όνομά σου στην πρώτη μπουκιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτη καλοκαιρινή καρπουζοσαλάτα με φέτα - Όπως την τρώνε στα νησιά

Αυτή η συνταγή κάνει θραύση στα νησιά το καλοκαίρι! Καρπουζοσαλάτα με φέτα, δυόσμο και ελάχιστα ακόμα υλικά! Έχεις δοκιμάσει ποτέ;

Κόβεις σε κυβάκια το καρπούζι, την φέτα και τα τοματίνια (εδώ πάντα προτιμώ τα cherry). Τα ανακατεύεις όλα μαζί και με προσοχή- γιατί το καρπούζι διαλύεται- σ’ ένα μεγάλο μπολ μαζί με φύλλα δυόσμου και αφού έχεις προσθέσει και λίγη κρέμα βαλσάμικο. Εννοείται μία από τις έτοιμες με τις διάφορες γεύσεις, διαφορετικά, ανακάτεψε σ’ ένα μικρό μπολάκι 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά μέλι και 3 αντίστοιχα κλασσικό ξύδι βαλσάμικο.

Τέλος, σερβίρω το δημιούργημά μου με λωρίδες προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Bon appétit!

Και για να ξέρετε, μην πετάτε τις φλούδες από το καρπούζι! Αν τις φτιάξετε έτσι θεραπεύουν 5 συγκεκριμένες ασθένειες

Μην ξανά πετάξετε τα κουκούτσια από το καρπούζι! Το σπιτικό ρόφημα που κάνει θαύματα στα νεφρά και στην πίεση

συνταγές με καρπούζι

Είσαι κι εσύ από εκείνος που τρώγοντας το καρπούζι βγάζεις στην άκρη του πιάτου τα κουκούτσια; Κακώς! Μην τα πετάξεις ξανά! Μπορείς να φτιάξεις ένα σπιτικό ρόφημα που θα κάνει θαύματα στα νεφρά και την πίεση του αίματός σου.

Το επίσημο φρούτο του καλοκαιριού, με τα πολλά αντιοξειδωτικά, δεν έχει μόνο ευχάριστη και δροσιστική γεύση αλλά κρύβει και πολλά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, τα κουκούτσια του καρπουζιού έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και οι επιστήμονες μας παροτρύνουν, αντί να τα πετάμε, να τα τρώμε και να επωφεληθούμε από αυτές.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μεγαλώσαμε με τον μύθο ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι, γιατί κινδυνεύουμε να φυτρώσει στην... κοιλιά μας! Κόντρα στις προκαταλήψεις, οι επιστήμονες εξετάζοντας την διατροφική τους αξία, τους αναδεικνύουν σε super food και τονίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους.

Και αυτό γιατί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί. Η πρωτεΐνη ως γνωστό, είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη. Ενδεικτικά, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει ένα γιαούρτι. Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μικροθρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό και ψευδάργυρο τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από την διατροφή μας καθώς επίσης και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των φλεγμονών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Επίσης, κάτι πολύ βασικό. Αν έχεις θέμα με την κατακράτηση πρέπει να πίνεις καθημερινά αυτό το σπιτικό ρόφημα! Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που περιέχουν και οι ντομάτες, συμβάλλοντας στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το έλαιο των σπόρων του καρπουζιού περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πολύ καλό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ρόφημα από σπόρους καρπουζιού, έχει πανίσχυρη καθαριστική δράση, βοηθά στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων άχρηστων ουσιών και τοξινών και βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών με τελικό αποτέλεσμα την πρόληψη του σχηματισμού νεφρικών λίθων. Μπορείτε να πίνετε τσάι με κουκούτσια καρπουζιού όχι μόνο για τη φροντίδα της υγείας των νεφρών σας αλλά και για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Πως θα φτιάξετε το σπιτικό ρόφημα με κουκούτσια από καρπούζι

  • Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά.
  • Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.