Θεϊκές γεμιστές πατάτες φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη με 4 υλικά

Η συνταγή που θα σας αφήσει «ξερούς»!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεϊκές γεμιστές πατάτες φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη με 4 υλικά

Αν ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να φτιάξετε, για μία χαλαρή συνάντηση με φίλους ή ακόμα και για συνοδευτικό στο τραπέζι σας, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε την απίστευτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για πατάτες φούρνου με μόλις 4 απλά υλικά.

Είναι ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια. Κάθε φορά που βρίσκεστε σε δίλημμα και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, η συνταγή αυτή, την οποία βρήκαμε στο giorgostsoulis.com, είναι βέβαιο πως θα σας δώσει τη λύση!

Πάμε να δούμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για γεμιστές πατάτες φούρνου με 4 υλικά

Υλικά

  • 3 πατάτες, πλυμένες
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμες, αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια.
  • Κατόπιν, σκάβουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τη σάρκα τους που αφαιρέσαμε στο πολυκοπτικό (ή στο multi) μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, γεμίζουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και το σοτάρουμε πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με το τυρί gouda και τις ψήνουμε εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές.

Μια ακόμα απίστευτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε, είναι αυτό το vegan μπέργκερ με ντομάτα και παντζάρι!

Κορυφαία συνταγή για Καγιανά με σάλτσα ντομάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Εύκολες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη για το καλοκαίρι

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μέτρια αυγά
  • 6 ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπέρια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ¼ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Θρυμματισμένη φέτα
  • Ρίγανη
  • Φρυγανισμένο ψωμί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες. Κρατάμε 2 στην άκρη και πολτοποιούμε τις υπόλοιπες 4 στο multi. Αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με τις 2 ντομάτες που κρατήσαμε. Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τις πιπεριές και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ.
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις ντομάτες και τις πιπεριές, το κύμινο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  • Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.