Πανεύκολη πολίτικη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τραγανά τρίγωνα φαναριώτικα με

Θα σε «στείλει»!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πανεύκολη πολίτικη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τραγανά τρίγωνα φαναριώτικα με

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή την υπέροχη πολίτικη συνταγή που σου βρήκαμε, για τα πιο απολαυστικά και τραγανά, φαναριώτικα τρίγωνα που φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι σίγουρο πως μόλις τα φας θα "τρελαθείς"!

Τρίγωνα τραγανά και ακαταμάχητα! Άλλη μία λιχουδιά που μας ταξιδεύει στον 4ο και 5ο λόφο της Πόλης! Κρατς και απόλαυση!

Tη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτή την υπέροχη σαλάτα με πορτοκάλι.

Πάμε να δούμε την πολίτικη συνταγή για τα τραγανά τρίγωνα φαναριώτικα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού "πολίτικο" της alfa
  • λίγο βούτυρο λιωμένο ( ή ελαιόλαδο) για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 1 .300 γραμ. κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη σε χοντρό τρίφτη)
  • 3 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ σουσάμι καβουρδισμένο κι αλεσμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλο 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για τα γλυκά τρίγωνα με φύλλο κρούστας, ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Αν η γέμιση έχει υγρά, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πρέπει η γέμιση να είναι τελείως στεγνή όταν θα μπει στο φύλλο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε τα φύλα στον πάγκο. Θα δουλέψουμε ανά δυο φύλλα, βουτυρωμένα ή λαδωμένα ενδιάμεσα. Κόβουμε σε 5 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα ακουμπάμε 1 κουταλιά γεμάτη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο η ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30′.
  • Αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα, να κρυώσουν και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
  • Εναλλακτικά, τα τηγανίζουμε λίγα λεπτά να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αχνίζουμε με άχνη και κανέλα ή περιχύνουμε λίγο μέλι.

Η πιο δροσιστική σαλάτα με χυμό λεμονιού και κρίθινο παξιμάδι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε μια δροσιστική σαλάτα με παξιμάδι κρίθινο και χυμό λεμονιού. Είναι χορταστική με το βασιλικό και το σκόρδο να συναγωνίζονται σε άρωμα και γεύση.

Μπορείτε να την προσφέρετε σε ένα φιλικό γεύμα, αρκεί να φτιάξετε παραπάνω ποσότητα. Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο...παξιμαδιού.

Έτσι θα φτιάξεις την σαλάτα με χυμό λεμονιού και κρίθινο παξιμάδι σαν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 παξιμάδια κρίθινα (κριθαρένια)
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ (με τη φλούδα)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες (ή ολόκληρες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Μαζί με τη σαλάτα σας για ένα πλήρες τραπέζι φτιάξτε κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Εκτέλεση

  • Γι’ αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα, σπάμε τα παξιμάδια σε μπουκιές. Σε μπολ βάζουμε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές). Περιχύνουμε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα) και αφαιρούμε τους σπόρους. Το κόβουμε σε καρέ. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παξιμάδια, τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Παγώνουμε τη σαλάτα για 15΄.