Γαρίδες, ντομάτα και ελαιόλαδο για την πιο κορυφαία συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Είναι "κόλαση"

Θα την δείξει σήμερα στην εκπομπή της στον ΣΚΑΙ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γαρίδες, ντομάτα και ελαιόλαδο για την πιο κορυφαία συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Είναι

Σήμερα 7/9 στην εκπομπή Ώρα για φαγητό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στον ΣΚΑΙ θα παρακολουθήσουμε πως φτιάχνεται η πιο κολασμένη συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, ντομάτα και ελαιόλαδο!

Η αγαπημένη μας Αργυρώ είναι έτοιμη να πάρει τις κουτάλες της και να ετοιμάσει δύο εύκολα και υγιεινά πιάτα και μάλιστα χωρίς κρέας και ένα υπέροχο και ελαφρύ γλυκό. Το κριθαρότο με γαρίδες έχει καλοκαιρινό άρωμα και πλούσια περιεκτικότητα σε λαχανικά, ενώ η κρύα σούπα αρακά είναι μια πρόταση για όλες τις ώρες, πολύ γευστική και μια ευκαιρία να μάθουμε να τρώμε τον αρακά με διαφορετικό τρόπο.

Για το τέλος, είναι αποφασισμένη να μας γλυκάνει με μια δροσερή πανακότα με φρούτα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ, από Δευτέρα 7 έως Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 11.30 με λαχταριστά πιάτα, νόστιμα μυστικά και συνταγές που ξεχωρίζουν.

Η συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγή ώρα για φαγητό ΣΚΑΙ

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. γαρίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • 500 γραμ. κριθαράκι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ λίτρο bisque γαρίδας (κατά προτίμηση) ή άλλος ζωμός
  • 100γραμ. μιξ τυριών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κριθαρότο με γαρίδες, καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Εκεί, κρύβεται όλο το μυστικό της νοστιμιάς αυτής της συνταγής. Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές γαρίδες της ανεμότρατας, που είναι πολύ οικονομικές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι. Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο σπασμένο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του. Αφαιρούμε το σκόρδο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε την ζεστή bisque γαρίδας (ή άλλο ζωμό).

Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση. Βράζουμε για περίπου 15′. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.

Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο. Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μιξ τυριών και σερβίρουμε αμέσως.

Argiro.gr

Έξτρα μυστικά για τέλειο κριθαρότο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα φτιάξει σήμερα στο Ώρα για φαγητό

Αν βράζουμε σε δυνατή φωτιά, εξατμίζονται τα υγρά οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να βράσει σωστά το ζυμαρικό.

Όταν θα σερβίρετε το κριθαρότο, πρέπει να έχει αρκετή υγρασία, γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.