Άπιαστο παραδοσιακό σπετσοφάι σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Είναι σκέτο λουκούμι
Μόνο 5 λεπτά θέλεις για να προετοιμάσεις το έδαφος και να βάλεις στο φούρνο το συγκεκριμένο σπετσοφάι! Μετά από 25 λεπτά θα έχει στα χέρια σου το πιο άπιαστο πιάτο! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει...
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συγκλονιστικής αυτής συνταγής!
Υλικά Συνταγής
- 2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
- 1/4 φλ. κρασί ή βαλσαμικό ξύδι
- 2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- τυρί
- φρέσκο ψωμί
Δες εδώ επίσης πως να φτιάξεις το πιο γρήγορο παστίτσιο ever!
Εκτέλεση
- Για το παραδοσιακό σπετσοφάι με πολύχρωμες πιπεριές, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
- Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
- Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.
Μυστικά για το παραδοσιακό σπετσοφάι
- Το παραδοσιακό σπετσοφάι σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και φέτα.
- Είναι ένα απλό, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που σηκώνει παραλλαγές. Δείτε εδώ μια παραλλαγή για παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετσοφάι με γίγαντες.
- Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.
- Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.