Άπιαστο παραδοσιακό σπετσοφάι σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι σκέτο λουκούμι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άπιαστο παραδοσιακό σπετσοφάι σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μόνο 5 λεπτά θέλεις για να προετοιμάσεις το έδαφος και να βάλεις στο φούρνο το συγκεκριμένο σπετσοφάι! Μετά από 25 λεπτά θα έχει στα χέρια σου το πιο άπιαστο πιάτο! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει...

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συγκλονιστικής αυτής συνταγής!

Υλικά Συνταγής

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
  • 1/4 φλ. κρασί ή βαλσαμικό ξύδι
  • 2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • τυρί
  • φρέσκο ψωμί

Δες εδώ επίσης πως να φτιάξεις το πιο γρήγορο παστίτσιο ever!

Εκτέλεση

  • Για το παραδοσιακό σπετσοφάι με πολύχρωμες πιπεριές, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
  • Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
  • Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
  • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.

Μυστικά για το παραδοσιακό σπετσοφάι

  • Το παραδοσιακό σπετσοφάι σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και φέτα.
  • Είναι ένα απλό, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που σηκώνει παραλλαγές. Δείτε εδώ μια παραλλαγή για παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετσοφάι με γίγαντες.
  • Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.
  • Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Argiro.gr