Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πιο εύκολη συνταγή για την καραντίνα - Σουβλάκια τυλιχτά με τζατζίκι λαχανικών

Μέσα σε 20 λεπτά είσαι έτοιμος/η να φας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πιο εύκολη συνταγή για την καραντίνα - Σουβλάκια τυλιχτά με τζατζίκι λαχανικών

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας έφτιαξε την πιο τέλεια συνταγή για την καραντίνα, μιας και είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Πρόκειται για τα τυλιχτά σουβλάκια σε πίτα με τζατζίκι λαχανικών.

Την συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr και ετοιμαστείτε για... μάσες!

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για σουβλάκια τυλιχτά στην καραντίνα

Υλικά Συνταγής

Για τα σουβλάκια

  • 6 πίτες
  • 1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι ή κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • λαδόκολλες για το τύλιγμα
  • ξυλάκια για σουβλάκι
  • λίγη πάπρικα για το σερβίρισμα
  • Για το τζατζίκι λαχανικών
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι τρυφερό και λεπτό χωρίς πολλούς σπόρους
  • 1 καρότο
  • 1 τρυφερό κολοκύθι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ντομάτα
  • 2- 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2-3 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο φρέσκο δυόσμο ή ένα από τα δύο

Αν κάνεις καραντίνα με την οικογένεια σου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δίνει την δυνατότητα μια ημέρα να μην... μαγειρέψεις.

Εκτέλεση

Για τα σπιτικά σουβλάκια με πίτα

  • Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
  • Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και απολαμβάνουμε αμέσως.

Για το τζατζίκι λαχανικών

  • Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.
  • Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ.
  • Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο. Παγώνουμε καλά το ιδιαίτερο και υπέροχο αυτό τζατζίκι.

"Θεϊκό" κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

συνταγές για κοτόπουλο από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  • μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. καγέν
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ.
  • 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή ζεσταίνουμε γκριλιέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά.
  • Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σερβίρουμε με πίτες ψητές και πικάντικη σάλτσα ραΐτα.