Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κρητική μακαρονάδα με ντομάτα, σκόρδο και λουκάνικο - Έτοιμη σε 15 λεπτά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών

Κρητική μακαρονάδα με ντομάτα, σκόρδο και λουκάνικο - Έτοιμη σε 15 λεπτά
ΑΛΜΥΡΕΣ 25.10.2021 12:21
Από Youweekly Team

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών σήμερα κι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή για μακαρόνια! Χειροποίητα Κρητικά μακαρόνια που φτιάχνουν οι νοικοκυρές στα σπίτια με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η τρύπα που κάνουν στη μέση καθώς τα στρίβουν, γεμίζει σάλτσα και γίνονται απίστευτα γευστικά!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σιουφιχτά ζυμαρικά
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ανθότυρο και φέτα (σε μορφή κρέμας)
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 ώριμη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα για το τελείωμα

Εκτέλεση

Για τα σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά. Βάζουμε σε μπολ το τυρί.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.

Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε

Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.

Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.

Σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

Τα 5 μυστικά για τέλεια μακαρόνια

Το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

  • Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο
  • Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια
  • Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο
  • Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια
  • Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια
Πηγή: Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο πιο τραγανός τηγανητός κεφτές της Αθήνας - Αυτό είναι το μαγαζί που θα τον βρεις!

Σπανακόπιτα με τυρί και κρεμμυδάκι - Το μυστικό στην ποσότητα του λαδιού

Share