Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Εύκολη, με φέτα και γιαούρτι

Όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Εύκολη, με φέτα και γιαούρτι

Έχουμε πάρει σβάρνα τις πίτες αλλά τι καλύτερο υπάρχει από ένα τέτοιο κολατσιό; Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή της σπανακόπιτας - δείτε την εδώ - σας βρήκαμε πως να φτιάξετε την πιο εύκολη και γευστική αλμυρή κολοκυθόπιτα!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και... thanks me later!

Τι θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.