Χοιρινή τηγανιά "λουκούμι" με μπόλικο λεμόνι και πράσο

Από τον Κωνσταντίνο Τσίχλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χοιρινή τηγανιά

Ο Κωνσταντίνος Τσίχλας μοιράζεται με το Youweekly.gr και όλους εσάς μια εύκολη συνταγή που θα σας μαγέψει από την γεύση της αλλά και την υπέροχη μυρωδιά! Καλύτερη χοιρινή τηγανιά δεν έχετε ξανά φάει...

Και για να ξέρετε, ταιριάζει απίστευτα με αυτή την συνταγή για τυρόπιτα που σας δώσαμε εχθές...

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά λαιμό
  • 3-4 μέτρια πράσα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ( Skoutari )
  • αλατι- πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • λεμόνι
  • κρασί λευκό ξηρό
  • θυμάρι
  • προαιρετικό κουρκουμά

Εκτέλεση

Έχουμε κόψει κομμάτια κρέατος περίπου στα 4-5 εκατοστα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να περνούν χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε το πράσσο σε σχετικά μικρά κομμάτια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές,καρότο μαζί με λίγο εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο.

Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί και ρίχνουμε πιπερι, γλυκιά πάπρικα, και βάζουμε ζεστό νερο να βράσει το κρέας. ( Ίσα ίσα να καλυφθούν) μόλις πιει το νερό και έχουν μαλακώσει ρίχνουμε θυμάρι, κουρκουμά τριμμένο και τέλος χυμό από λεμόνι και μαϊντανό.

Καλή Όρεξη!!!