Όναρ: Η μυστική συνταγή της ντοματόσουπας που φτιάχνουν στο ξενοδοχείο της Μενεγάκη

Δείτε την για πρώτη φορά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όναρ: Η μυστική συνταγή της ντοματόσουπας που φτιάχνουν στο ξενοδοχείο της Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη και ο σύζυγος της Ματέο Παντζόπουλος πριν από αρκετό καιρό πήραν επιχορήγηση ένα εξωφρενικό ποσό για να χτίσουν πέντε νέες βίλες, ένα νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα, επεκτείνοντας έτσι το Όναρ, την ξενοδοχειακή μονάδα που διατηρούν στην Άνδρο.

Οι νέες υπερπολυτελείς κατοικίες είναι δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου του Τάσου Ζέππου, Zege architects, ενώ βρίσκονται σε απόσταση 350 μ. από τη βοτσαλωτή/αμμώδη παραλία Άχλα και είναι χτισμένες σε ήσυχη τοποθεσία.

Η αισθητική τους είναι απόλυτα minimal και σύγχρονη, με σεβασμό στην παράδοση και στο τοπίο. Κατασκευάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να ταιριάζουν εξωτερικά και εσωτερικά με τις υπόλοιπες βίλες και σουίτες του ξενοδοχείου.

Είναι χτισμένες με τοπική πέτρα και ξύλο, με σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και διαθέτουν γήινα χρώματα και λιτή επίπλωση. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει κουζίνα, καθιστικό με τζάκι και τηλεόραση επίπεδης οθόνης με DVD player. (δείτε φωτογραφίες εδώ).

Πέρα από τις συγκλονιστικές εγκαταστάσεις έχουν και συγκλονιστικές υπηρεσίες, όπως η κουζίνα. Για κάθε επισκέπτη υπάρχει η δυνατότητα να ετοιμαστεί ένα συγκεκριμένο πιάτο, μια ντοματόσουπα που είναι και η αγαπημένη της Ελένης Μενεγάκη και το Youweekly.gr βρήκε την συνταγή!

Πώς να φτιάξετε την ντοματόσουπα

  • 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι & αλεσμένο πιπέρι για γεύση
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 2 μικρά καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στραγγίζουμε τις ντομάτες κρατώντας τους χυμούς και απλώνουμε σε ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 15 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες, τους κρατημένους χυμούς, το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 15 με 20 λεπτά.

Προσθέτουμε βασιλικό και κρέμα (προαιρετικά). Κάνουμε πουρέ με εμβαπτιζόμενο μπλέντερ.

Προσθέτει σε κάθε φαγητό από 2 κουταλιές - Το μυστικό της Ελένης Μενεγάκη για να χάνει πιο εύκολα κιλά

Στα 52 της χρόνια (και μετά από 4 γέννες, μην το ξεχνάμε αυτό - δείτε εδώ τι φαγητό ζητούσε απεγνωσμένα όταν ήταν έγκυος) έχει πετύχει να παραμένει σταθερή στο βάρος της (που δεν ξεπερνά τα 57 κιλά) χωρίς στερήσεις φοβερές και ειδικά χωρίς να σταματήσει τα ουζάκια και τις μπυρίτσες (χειμώνα-καλοκαίρι) που λατρεύει. Πάντως καλά τα ποτά και τα ξενύχτια αλλά εκείνη ξέρει πότε να σταματήσει και τι!

Όλα αυτά τα χρόνια με διατροφές (αποτοξίνωσης ή υδατανθρακικές) έχει βρει την δική της ισορροπία και στο φαγητό, χωρίς να της λείπει κάτι και φυσικά να μπορεί να δοκιμάζει τα αγαπημένα της χειροποίητα γλυκάκια (που φτιάχνει με την οικογένειά της), καθότι μεγάλη.. λιχούδα!

Η μοναδική της αδυναμία είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να πειθαρχήσει στη γυμναστική, που ενώ θέλει να την έχει στην καθημερινότητά της όλο και το αναβάλλει, αφού όπως έχει και η ίδια παραδεχθεί κατά καιρούς. δεν είναι το καλύτερο της. Στη διατροφή, ωστόσο, τα πάει καλύτερα, αποκαλύπτοντας μας τα 5 μυστικά της.

  • Καταναλώνει άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή λευκό ψάρι αλλά και λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες (μανιτάρια, αγκινάρες, μελιτζάνες, ντομάτες).
  • Αποφεύγει την ζάχαρη και προτιμά το μέλι, ενώ τα γλυκά της τα φτιάχνει όσο πιο light γίνεται, με φρούτα και χωρίς πολλές κρέμες ή σαντιγί. Το αγαπημένο της, μια φραουλένια charlotte που φτιάχνει με σαβαγιάρ και τυρί κρέμα.
  • Πίνει 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
  • Προσθέτει στα φαγητά της 2 κ.σ. ξίδι. Είναι ένα τρικ για να χάνει κιλά πολύ πιο εύκολα.
  • Αν βγει το βράδυ, πίνει 1 ποτήρι κόκκινο κρασί.